Adakozz most!

Jimmy Wales, a Wikipédia alapítójának felhívása

A Wikipédia az 5. leglátogatottabb oldal a weben, és 500 millió különböző embert szolgál ki minden hónapban - ez több milliárd oldalmegtekintést jelent.

Nincs semmi gond a kereskedelemmel. A reklámok nem gonoszak. De nem valók ide. Nem a Wikipédiába.

A Wikipédia valami különleges. Olyasmi, mint egy könyvtár vagy egy nyilvános park. Mintha az elme temploma lenne. Egy olyan hely, ahova mindnyájan el tudunk menni gondolkodni, tanulni és tudásunkat megosztani másokkal.

Amikor megalapítottam a Wikipédiát, lehetett volna belőle egy profitorientált cég reklámcsíkokkal, de úgy döntöttem, hogy valami mást akarok létrehozni. Keményen dolgoztunk az évek során, hogy pontosan és naprakészen tartsuk. Teljesítjük a küldetésünket, és a hulladékot másokra hagyjuk.

Ha mindenkinek, aki ezt olvassa, az adománya 5 $ lenne, csak egyetlen napig kellene adományokat gyűjtenünk egy évben. De nem mindenki tud vagy akar adományozni. És ez rendben is van így. Minden évben épp elég ember dönt az adományozás mellett.

Ebben az évben, kérlek gondold meg az adományozást, akár csak $5, $20, $50 értékben is, vagy akármennyivel, amivel meg akarod védeni a Wikipédiát.

Köszönettel,

Jimmy Wales
a Wikipédia alapítója

Az adományozás során megadott adataidat a Wikimédia Alapítvány (a Wikipédiát és társait üzemeltető nonprofit szervezet) és annak szolgáltatói fogják megkapni. Az adataidat nem adjuk ki harmadik félnek. Részletekért lásd az adatvédelmi szabályzatunkat.