Adakozz most!

Jimmy Wales, a Wikipédia alapítójának felhívása

A Wikipédia az 5. leglátogatottabb oldal a weben, és 450 millió különböző embert szolgál ki minden hónapban - ez több milliárd oldalmegtekintést jelent.

Nincs semmi gond a kereskedelemmel. A reklámok nem gonoszak. De nem valók ide. Nem a Wikipédiába.

A Wikipédia valami különleges. Olyasmi, mint egy könyvtár vagy egy nyilvános park. Mintha az elme temploma lenne. Egy olyan hely, ahova mindnyájan el tudunk menni gondolkodni, tanulni és tudásunkat megosztani másokkal.

Amikor megalapítottam a Wikipédiát, lehetett volna belőle egy profitorientált cég reklámcsíkokkal, de úgy döntöttem, hogy valami mást akarok létrehozni. Keményen dolgoztunk az évek során, hogy pontosan és naprakészen tartsuk. Teljesítjük a küldetésünket, és a hulladékot másokra hagyjuk.

Ha mindenkinek, aki ezt olvassa, az adománya 1000 Ft lenne, csak egyetlen napig kellene adományokat gyűjtenünk egy évben. De nem mindenki tud vagy akar adományozni. És ez rendben is van így. Minden évben épp elég ember dönt az adományozás mellett.

Ebben az évben, kérlek gondold meg az adományozást, akár csak 1000 Ft, 5000 Ft, 10000 Ft értékben is, vagy akármennyivel, amivel meg akarod védeni a Wikipédiát.

Köszönettel,

Jimmy Wales
a Wikipédia alapítója

Adományozásával beleegyezik abba, hogy személyes adatait megosszuk a Wikimedia Alapítvánnyal, a Wikipediát és egyéb Wikimedia projekteket kezelő nonprofit szervezettel, illetve az adományozásra vonatkozó irányelveinkkel összhangban annak szolgáltatóival is. A Wikimedia Alapítvány és annak szolgáltatói az Egyesült Államokban, illetve más olyan országokban működnek, amelyek adatvédelmi rendelkezései eltérhetnek az Ön országának érvényben lévő adatvédelmi jogszabályaitól. Adatait senki számára nem értékesítjük, és nem kereskedünk azokkal. Kérjük, további információért olvassa el az adományozásra vonatkozó irányelveinket .