Doneer nu

Ga naar: navigatie, zoeken

Een oproep van Wikipedia-oprichter Jimmy Wales

Wikipedia is een van de meest bezochte websites ter wereld en heeft elke maand 450 miljoen unieke bezoekers - met in totaal miljarden paginabezoeken.

Geld verdienen is prima. Adverteren is niet 'slecht'. Maar hier hoort het niet. Niet op Wikipedia.

Wikipedia is iets speciaals. Het is te vergelijken met een bibliotheek of een openbaar park. Het is een tempel voor de geest: een plek waar we allemaal naar toe kunnen gaan om na te denken, te leren en onze kennis te delen met anderen.

Toen ik Wikipedia oprichtte, had ik er een commercieel bedrijf van kunnen maken met reclameboodschappen. Maar ik wilde het anders doen. We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om te zorgen dat Wikipedia een lichte en compacte website blijft. We willen niet meedoen aan verspilling en vervuiling.

Als iedereen die dit leest $5 zou doneren, hoeven we slechts één dag per jaar fondsen te werven. Niet iedereen kan of zal doneren, maar dat is geen ramp: elk jaar zijn er net genoeg mensen die besluiten een bijdrage te leveren.

Overweeg om dit jaar een donatie te geven van $5, $20, $50 of wat je maar kunt missen, om Wikipedia te beschermen en te onderhouden.

Bedankt,

Jimmy Wales
Oprichter van Wikipedia

Door te doneren, gaat u akkoord met het delen van uw persoonlijke gegevens met de Wikimedia Foundation, de non-profit organisatie die verantwoordelijk is voor het hosten van Wikipedia en andere Wikimediaprojecten, en haar dienstverleners op grond van ons donorbeleid. De Wikimedia Foundation en haar dienstverleners zijn in de Verenigde Staten en andere landen gevestigd wiens privacywetgeving mogelijk niet gelijkwaardig is aan die van uw land. Uw gegevens worden aan niemand verkocht of verhandeld. Ga voor meer informatie naar ons donorbeleid.