Oddajte svoj prispevek zdaj

Skoči na: navigacija, iskanje

Nagovor ustanovitelja Wikipedije Jimmyja Walesa

Trgovstvo nas ne moti. Prav tako oglaševanje. Ampak ne sodi sem. Ne sodi na Wikipedijo.

Wikipedija je nekaj posebnega. Je kot knjižnica ali javen park. Je kraj kjer gremo lahko razmišljati, se učiti in deliti svoje znanje s drugimi.

Ko sem iznašel Wikipedijo, bi jo lahko naredil v podjetje s oglaševanjem, pa nisem. Odločil sem se naredili nekaj drugačnega. Močno smo delali skozi leta, da jo obdržimo. Izpolnili smo misijo, preostalo smo pustili drugim.

Če bi vsak, ki to bere prispeval $donatiolmount, bi imeli plačati le za en dan. Ampak vsi ne morejo prispevati. In to me ne moti. Vsako leto je ravno prav ljudi, ki se odločijo, da nekaj denarja dodajo Wikipediji.

To leto, prosim razmislite o prispevku v višini €5, €10, €20 ali kolikor hočete, da bi obdržali Wikipedijo.

Hvala,

Jimmy Wales
Ustvarjalec Wikipedije

S prispevanjem se strinjate, da svoje osebne podatke delite s fundacijo Wikimedia, neprofitno organizacijo, ki gostuje Wikipedijo in druge projekte Wikimedije, ter njene ponudnike storitev, ki sledijo naši politiki zasebnosti. Fundacija Wikimedia in njeni ponudniki storitev se nahajajo v Združenih državah Amerike in v drugih državah, v katerih zakoni o zasebnosti morda niso enaki vašim. Vaših osebnih podatkov ne prodajamo in z njimi ne trgujemo. Za več informacij preberite našo politiko prispevanja.