Направете дарение сега

Jump to navigation Jump to search

Апел от основателя на Уикипедия, Джими Уейлс.

Търговията днес е реалност и в рекламите няма нищо лошо. Но те просто нямат място тук. Не и в Уикипедия.

Уикипедия е уникален проект. Нещо подобно на библиотека или градски парк. Или храм на духовността. Уикипедия е място, където всеки от нас може да отиде, да помисли на спокойствие, да научи нещо, да сподели знания с другите.

Когато основавах Уикипедия, можех да я развия като търговска компания чрез рекламни банери, но реших да създам нещо по-различно. Работихме усилено през годините, за да запазим екипа ни малък, но сплотен. Изпълняваме мисията си без излишни разхищения.

И ако всеки, който в момента чете този текст, дари лв10, ще успеем да съберем необходимите ни средства още днес. Но не всеки желае или има възможност да направи дарение. И това е разбираемо. Важното е, че всяка година достатъчно много хора решават да дарят.

Моля Ви, тази година направете и Вие дарение от 10 leva, 15 leva, 30 leva или колкото можете да отделите, за да опазим и поддържаме Уикипедия.

Благодаря Ви,

Джими Уейлс
Основател на Уикипедия

Дарявайки, Вие споделяте информация с Фондация Уикимедия, некомерсиалната организация, която поддържа Уикипедия и нейните сродните проекти, както и с нейните доставчици на услуги в САЩ и други места по света, които действат според политиката ни за защита на дарителите. Ние не продаваме и не търгуваме с Вашите данни. За повече информация, прочетете нашата политика за дарителите.