Ge ditt bidrag nu

Hoppa till navigering Hoppa till sök

Från Wikipediagrundaren Jimmy Wales

Wikipedia är en av de största webbplatserna i världen, med flera miljarder sidvisningar.

Handel är det inget fel med. Annonsering är inte ond. Men det hör inte hemma här. Inte på Wikipedia.

Wikipedia är något speciellt. Det är som ett bibliotek eller en allmän park. Det är som ett tempel för tänkande. En plats dit vi kan gå för att reflektera, lära oss och dela vår kunskap med andra.

När jag grundade Wikipedia kunde jag ha gjort det till ett vinstdrivande företag med annonser, men jag bestämde mig för att göra något annorlunda. Vi har jobbat hårt genom åren för att hålla organisationen trimmad och effektiv. Vi fullföljer vårt uppdrag.

Om alla som läser detta donerade 50 kr skulle vi bara behöva driva insamlingen en dag om året. Men alla kan eller vill inte bidra. Och det är helt okej. Varje år bestämmer sig precis tillräckligt många för att ge.

I år, överväg att skänka 50 kr, 100 kr, 150 kr eller vadhelst du kan undvara för att skydda och upprätthålla Wikipedia.

Tack,

Jimmy Wales
Wikipedias grundare

Vi säljer eller byter inte din information med någon. Genom att donera går du med på att dela din personliga information med Wikimedia Foundation, den ideella organisation som är värd för Wikipedia och andra Wikimedia-projekt och dess leverantörer i enlighet med vår givarpolicy. Wikimedia Foundation och dess leverantörer befinner sig i Förenta staterna och i andra länder vars integritetslagar kan skilja sig från dina. För mer information läs vår givarpolicy.