Adakozz most!

Jump to navigation Jump to search

Jimmy Wales, a Wikipédia alapítójának felhívása

Nincs semmi gond a kereskedelemmel. A reklámok nem gonoszak. De nem valók ide. Nem a Wikipédiába.

A Wikipédia valami különleges. Olyasmi, mint egy könyvtár vagy egy nyilvános park. Mintha az elme temploma lenne. Egy olyan hely, ahova mindnyájan el tudunk menni gondolkodni, tanulni és tudásunkat megosztani másokkal.

Amikor megalapítottam a Wikipédiát, lehetett volna belőle egy profitorientált cég reklámcsíkokkal, de úgy döntöttem, hogy valami mást akarok létrehozni. Keményen dolgoztunk az évek során, hogy pontosan és naprakészen tartsuk. Teljesítjük a küldetésünket, és a hulladékot másokra hagyjuk.

Ha mindenkinek, aki ezt olvassa, az adománya 5 $ lenne, csak egyetlen napig kellene adományokat gyűjtenünk egy évben. De nem mindenki tud vagy akar adományozni. És ez rendben is van így. Minden évben épp elég ember dönt az adományozás mellett.

Ebben az évben, kérlek gondold meg az adományozást, akár csak $5, $20, $50 értékben is, vagy akármennyivel, amivel meg akarod védeni a Wikipédiát.

Köszönettel,

Jimmy Wales
a Wikipédia alapítója

Adományozásával beleegyezik abba, hogy személyes adatait megosszuk a Wikimedia Alapítvánnyal, a Wikipediát és egyéb Wikimedia projekteket kezelő nonprofit szervezettel, illetve az adományozásra vonatkozó irányelveinkkel összhangban annak szolgáltatóival is. A Wikimedia Alapítvány és annak szolgáltatói az Egyesült Államokban, illetve más olyan országokban működnek, amelyek adatvédelmi rendelkezései eltérhetnek az Ön országának érvényben lévő adatvédelmi jogszabályaitól. Adatait senki számára nem értékesítjük, és nem kereskedünk azokkal. Kérjük, további információért olvassa el az adományozásra vonatkozó irányelveinket .

A visszatérő adományozókat a Wikimédia Alapítvány egy fix összeggel terheli meg havonta az első adomány fordulónapján mindaddig, amíg az adományozó nem értesít bennünket arról, hogy az adományok befizetését meg kívánja szünteti. A hónap 29., 30. vagy 31. napján indított adományok az annál rövidebb hónapok esetében a hónap utolsó napján kerülnek leemelésre, az eredeti dátum fordulónapjához legközelebb eső napon. Kérdéseikkel kérjük, forduljanak hozzánk bizalommal a(z) donate@wikimedia.org címen.