FAQ/he: Difference between revisions

From Donate
Jump to navigation Jump to search
Content deleted Content added
mNo edit summary
mNo edit summary
Line 75: Line 75:
== מהי מדיניות פרטיות התורמים שלכם? ==
== מהי מדיניות פרטיות התורמים שלכם? ==


אנו מחויבים להגן על זכויות הפרטיות של התומכים שלנו ולעולם לא נמכור, נסחר או נחכיר את המידע האישי שלl שאינו ידוע לציבור. נא לעיין [[wmf:Donor privacy policy/he|במדיניות פרטיות התורמים]] שלנו לקבלת פרטים מלאים.
אנו מחויבים להגן על זכויות הפרטיות של התומכים שלנו ולעולם לא נמכור, נסחר או נחכיר את המידע האישי שלך שאינו ידוע לציבור. נא לעיין [[wmf:Donor privacy policy/he|במדיניות פרטיות התורמים]] שלנו לקבלת פרטים מלאים.


== האם התרומות שלי פטורות ממס? ==
== האם התרומות שלי פטורות ממס? ==

Revision as of 10:28, 25 January 2024

שאלות נפוצות

בעמוד זה מוצגות שאלות נפוצות על Wikimedia Foundation (קרן ויקימדיה). שאלות אחרות נענות בסעיף תשובות. אם לא מצאת תשובה לשאלתך כאן או שם, אל תהסס ליצור איתנו קשר.

מהי ויקיפדיה?

ויקיפדיה היא אוסף מקוון של ידע. עורכים מתנדבים מרחבי העולם כותבים את ויקיפדיה. זוהי יצירה שיתופית שנוצרה בשנת 2001: כל אחד יכול לערוך אותה בכל עת. עורכים משתפים ביניהם פעולה כדי לכתוב כמעט על כל נושא, החל מהיסטוריה עתיקה ומדע ועד לאומנויות. ויקיפדיה זמינה במאות שפות וכוללת יותר מ־59 מיליון ערכים. ויקיפדיה פועלת לחלוטין ללא מטרות רווח, היא עצמאית ומתוחזקת על־ידי אנשים מהשורה כמוך. אין צורך באישור או בהסמכה מיוחדת לצורך עריכה.

כיצד ויקיפדיה נשארת אמינה וניטרלית?

העורכים המתנדבים של ויקיפדיה מוסיפים הפניות לפרסומים אמינים התומכים במה שוויקיפדיה מכילה, כך שהקוראים יכולים לאמת את העובדות במקור. כדי שתוכן יישאר בוויקיפדיה, יש לכתוב אותו מנקודת מבט ניטרלית ולייחס אותו למקורות אמינים. העורכים משתמשים גם במנגנונים כגון בוטים וכלי ניטור כדי לסקור בקביעות תיקוני עריכה שבוצעו בוויקיפדיה. באמצעות מאמצים אלה, ויקיפדיה נשארת אמינה וניטרלית. ויקיפדיה מבוססת על מודל פתוח, כך שהתוכן שלה מתפתח, צומח ומשתפר עם הזמן. ניתן גם לעקוב אחר הדיונים שמתעמקים בשינויים. למרבה הצער, השחתה של ערכים בוויקיפדיה הוא דבר שקורה מדי פעם. עם זאת, מרבית העורכים תורמים לערכים מתוך כוונה טובה. רוב מקרי הוונדליזם באתר מוסרים במהירות, לעתים קרובות בתוך שניות.

מהי Wikimedia Foundation?

Wikimedia Foundation היא מוסד ללא מטרות רווח שתומכת בוויקיפדיה, באתרי הידע החופשי האחרים של ויקימדיה ובמשימה שלה להעניק ידע חופשי לכל אדם ואדם. אנו עושים זאת על־ידי הקפדה שאתרי ויקימדיה יהיו מהירים, מאובטחים וזמינים לכולם, על־ידי הגנה על ויקיפדיה ועל העורכים המתנדבים שלנו מפני איומים משפטיים, בניית תכונות וכלים חדשים כדי להקל על הקריאה, העריכה והשיתוף של הידע מאתרי ויקימדיה, ועל־ידי תמיכה בקהילות העורכים שתורמים לוויקיפדיה ולאתרי ויקימדיה. אנו גם עוזרים להביא ידע חדש לאינטרנט, להפחית את מחסומי הגישה ולהקל על כולם לשתף את הידע שלהם.

Wikimedia Foundation היא מוסד ללא כוונת רווח פטור ממס מסוג 501(c)(3) עם משרדים בסן פרנסיסקו שבקליפורניה, ארה"ב.

באילו מיזמים אחרים של ויקימדיה המציעים ידע חופשי הקרן תומכת?

בנוסף לוויקיפדיה, Wikimedia Foundation תומכת בכמה מיזמים המציעים ידע חופשי, כולל:

האם ויקיפדיה, או Wikimedia Foundation, קשורות אל WikiLeaks?

ויקיפדיה ו־Wikimedia Foundation אינן קשורות אל WikiLeaks. אף ששתיהן משתמשות במונח "wiki" בשמן, מיזמים אלה תמיד היו נפרדים ובלתי־קשורים לחלוטין.

כיצד Wikimedia Foundation ממומנת?

Wikimedia Foundation ממומנת בעיקר באמצעות תרומות חד־פעמיות או חודשיות של מיליוני אנשים ברחבי העולם. התרומה החד־פעמית הממוצעת היא בסכום של כ־15 דולר, והתרומה החודשית הממוצעת היא בסכום של כ־4 דולרים, ואנו אסירי תודה על כך שכל כך הרבה אנשים רואים ערך בויקפדיה ורוצים לשמור על עתידה. כמו־כן, אנו מקבלים תרומות באמצעות מתנות ומענקים מוסדיים (למידע נוסף, נא לעיין בדף התורמים שלנו). חלק קטן מההכנסות נרשם גם דרך שירותים המופעלים על ידי Wikimedia Enterprise (מידע נוסף).

Wikimedia Foundation בעלת מעמד 501(c)(3), הפטור ממס בארצות הברית. תרומות ממדינות אחרות עשויות גם הן להיות פטורות ממס (לפרטים נוספים עיין בדף ניכוי מס). ר' את הדף דרכים לתת לפרטים על אופן מתן תרומות באמצעות כרטיס אשראי או כרטיס חיוב, PayPal,‏ Amazon וכמה דרכים אחרות. אם יש לך שאלות, נא ליצור עמנו קשר בכתובת donate@wikimedia.org.[1]

מדוע כדאי לי לתרום ולאן מגיע הכסף שלי?

במהלך 20 השנים האחרונות, ויקיפדיה הפכה למקור אמין למידע שמיליוני אנשים מסתמכים עליו מדי יום. עם יותר מ־6,700 צפיות בדף בכל שנייה ויותר מ־345 עריכות בדקה, ויקיפדיה היא אחד מ־10 אתרי האינטרנט המובילים בעולם, ואתר האינטרנט הגדול היחיד המופעל על־ידי ארגון ללא מטרות רווח, Wikimedia Foundation.

בניגוד לאתרי אינטרנט מובילים אחרים, ויקיפדיה אינה ממומנת באמצעות פרסום ואינה מסתמכת על מכירת נתוני משתמשים למטרות רווח. במקום זאת, ויקיפדיה נתמכת על־ידי הקוראים שלה – אנשים שרואים ערך בוויקיפדיה ורוצים להמשיך לתמוך בהצלחתה, באמצעות תרומה חד־פעמית ממוצעת של כ־15 דולר ארה"ב, והתרומה החודשית הממוצעת היא כ־4 דולרים. מודל פיננסי זה מאפשר לוויקיפדיה להישאר ניטרלית, אמינה ונטולת אינטרסים מסחריים.

להלן רק חלק מהדרכים שבהן אנו משתמשים בתרומות כדי לשמור על ויקיפדיה ועל ידע חופשי:

  • אספקת תשתית טכנית מהשורה הראשונה לאתר אינטרנט גלובלי – כדי לענות על הצרכים של קוראי ויקיפדיה ברחבי העולם, אנו מפעילים תשתית טכנולוגיה בינלאומית בעלת רמה דומה לאתרי האינטרנט המסחריים הגדולים בעולם. הדבר כולל עלויות אירוח כגון שמירה על פעולה תקינה של השרתים שלנו, כמו גם עבודות הנדסה משמעותיות ומתמשכות כדי לוודא שוויקיפדיה אמינה, מאובטחת, נטענת במהירות ומגנה על הפרטיות שלך.
  • מתן גישה לוויקיפדיה בכל שפה ובכל מכשיר – תרומות גם מאפשרות לנו להקדיש משאבים הנדסיים כדי לוודא שתוכל לגשת לוויקיפדיה בשפה המועדפת עליך, באמצעות המכשיר המועדף עליך, ללא קשר למקום שבו אתה נמצא בעולם – החל ממודם חיוג ועד לסמארטפון חדש לגמרי. רוב האתרים העיקריים תומכים בממוצע ב־50–100 שפות – ויקיפדיה תומכת בכ־300 שפות, מספר הגדל מדי שנה. כשעושים את החשבון, יוצא שיש לנו בערך עובד אחד עבור כל ארבעה מיליון קוראי ויקיפדיה חודשיים.
  • תמיכה במיזמים בהובלת הקהילה להגברת הגישה למידע מהימן – אנו משתפים פעולה עם מתנדבי ויקיפדיה ברחבי העולם כדי לתמוך ברעיונות שלהם ולעזור להם להביא יותר ידע חופשי לעולם. מדי שנה, כ־10% מהתקציב שלנו מוקדשים באופן ספציפי לתמיכה במיזמים קהילתיים המעשירים, מגדילים ומשפרים את הידע בוויקיפדיה.
  • הגנה ושמירה על ידע חופשי ברחבי העולם – המדיניות והמאמצים המשפטיים של Wikimedia Foundation עוזרים לוודא שלכל אחד תהיה הזכות לגשת, לשתף וליצור ידע, תוך הגנה על המתנדבים שלנו מאיומים לפעולות תגמול, ושמירה על המחויבות שלנו לחופש הביטוי וידע פתוח. אנו מקדמים שימוש ברישיונות חופשיים ובתוכנות קוד פתוח ופועלים כדי לוודא שחוקי זכויות היוצרים נבנים ומתעדכנים כך שאנשים יוכלו לשתף ידע ולהשתמש בו באופן נרחב יותר. אנו נאבקים גם נגד צנזורה ומגינים על זכותו של כל אחד להתבטא וללמוד באופן חופשי. תמיכה בעבודה זו חיונית לצורך הענקת גישה שווה למיזמים של ויקימדיה למשתמשים בכל מקום.

הבקשות לגיוס כספים של ויקיפדיה נראות דחופות, למרות הרזרבות הגדולות למדי של Wikimedia Foundation. מדוע אתם זקוקים למימון נוסף?

שמירה על עתודות פיננסיות איתנות, וקיומה של מדיניות הון חוזר, נחשבים לשיטה הטובה ביותר לניהול ארגונים מכל סוג. חבר המנהלים של קרן ויקימדיה הגדיר לאחרונה את מדיניות ההון החוזר שלנו, אשר תוכננה כדי לקיים את עבודתנו ולספק תמיכה לשותפים ולמתנדבים במקרה של הוצאות בלתי צפויות, מקרי חירום או גירעון בהכנסות. היא גם מאפשרת לנו תזרים מזומנים מספיק לכיסוי הוצאותינו לכל אורך השנה.

שכר העובדים הוא חלק מעלויות התפעול שלכם. האם תוכלו להסביר כיצד שכר זה נקבע?

בסך הכול, יותר מ־400 אנשים עובדים בצוותי ההנדסה והמוצרים ב־Wikimedia Foundation ומטפלים בתשתית הטכנולוגית הדרושה עבור למעלה מ־16 מיליארד צפיות הדף החודשיות. בהשוואה לרוב אתרי האינטרנט הגדולים, אנו עושים הרבה עם מעט. בנוסף, כ־100 אנשי סגל עובדים בתחומי התמיכה בקהילה והמענקים שלנו; יוצרים שותפויות עם ארגונים גלובליים כדי להפוך את הידע לזמין באופן חופשי יותר; בעבודה המשפטית ובקידום המדיניות שמסייעות לתמיכה בתיקון זכויות היוצרים, במניעת צנזורה ובשמירה על חופש הביטוי, ומוודאים שמדיניות הפרטיות והאבטחה של מדינות בכל מקום מגינות על הקוראים והעורכים שלנו.‬‬

אנו יודעים שיש שונות רבה במשכורות ברחבי העולם ואנו מעסיקים בשווקים תחרותיים מאוד. בו בזמן, אנחנו ארגון ללא מטרות רווח. לפיכך, אנו עושים מאמץ להיות הוגנים, לעשות התאמות לאינפלציה ולחוסר שוויון בהכנסות אך תוך מתן תגמול הוגן לכולם.

כיצד אוכל לתרום?

קיימות כמה דרכים שבהן ניתן לתרום ל־Wikimedia Foundation כדי לתמוך בוויקיפדיה ובידע חופשי. הנפוצות ביותר הן שימוש בכל כרטיס אשראי או כרטיס חיוב של החברות הגדולות (VISA,‏ Mastercard,‏ Discover או American Express), באמצעות PayPal, העברה בנקאית, Apple Pay, Google Pay ו־Venmo. ניתן למצוא דרכים אחרות לתרום, כולל באמצעות מתנה חודשית אוטומטית, המחאה או הוראת קבע וניכוי משכר, בדף דרכים לתת. אנחנו מקבלים מטבעות מסוגים רבים.

מהי מדיניות פרטיות התורמים שלכם?

אנו מחויבים להגן על זכויות הפרטיות של התומכים שלנו ולעולם לא נמכור, נסחר או נחכיר את המידע האישי שלך שאינו ידוע לציבור. נא לעיין במדיניות פרטיות התורמים שלנו לקבלת פרטים מלאים.

האם התרומות שלי פטורות ממס?

חלק מהתרומות ל־Wikimedia Foundation עשויות ליהנות ממעמד פטור ממס. יש לבקר בדף שלנו בנושא ניכוי מס לקבלת מידע נוסף.

מהי מדיניות ההחזרים הכספיים שלכם?

אם מסיבה כלשהי תרצה לקבל החזר כספי עבור התרומה שלך, אנא צור עמנו קשר בכתובת הדוא"ל donate@wikimedia.org[1] וכלול את המידע הבא:

  • השם המלא של התורם
  • תאריך התרומה – כל הבקשות להחזר כספי חייבות להתבצע בתוך 90 יום מתאריך התרומה
  • הסכום שנתרם
  • אמצעי התשלום שבו נעשה שימוש – אין לכלול את מספר כרטיס האשראי בהודעת הדוא"ל
  • ארץ מוצא
  • הסיבה לבקשת החזר כספי

כל החזר כספי יטופל במהירות האפשרית, אך זמני הטיפול עשויים להשתנות בהתאם לשיטת התשלום. לתשומת לבך: ייתכן ששיטות תשלום מסוימות לא יתמכו בהחזרים כספיים או ידרשו שההחזר הכספי יתבצע באמצעות אמצעי התשלום (הכרטיס) שנעשה בו שימוש, דבר שידרוש מידע נוסף לעיבוד ההחזר הכספי שלך.

מדוע אני רואה כרזות לגיוס כספים בוויקיפדיה, למרות שכבר תרמתי לאחרונה?

לאתר אין גישה להיסטוריית התרומות שלך, לכן, למרבה הצער, הוא לא יזהה שכבר שיתפת את תמיכתך. כרזות של תרומות נועדו להופיע אצל תורמים שאפשרו עוגיות (קובצי Cookie) בדפדפן שלהם, ולהיעלם לאחר שהכרזה הוצגה כמה פעמים, או לאחר מתן תרומה. ההסתרה, לעומת זאת, תלויה בעוגייה שאנו מכניסים לדפדפן. הסתרת הכרזה לא תפעל אם תנקה את זיכרון המטמון של הדפדפן, תמחק עוגיות, או אם תחליף דפדפן או מחשב.

לרשותך עומדות כמה אפשרויות שבעזרתן תוכל להסתיר כרזות לגיוס כספים בעתיד:

  • לחיצה על כפתור "כבר תרמתי", "X" או "סגירה" על-גבי מודעה, תביא להסתרתה למשך שבוע אחד. שים לב שאפשרות זו אינה חלה על הכרזה הראשונה שאתה רואה, אלא על כל כרזה המופיע לאחר מכן.
  • אם תחזור לדף "תודה לך", תיתן לעוגייה הזדמנות להכניס את עצמה מחדש. אם אתה קורא את ויקיפדיה באמצעות כמה מכשירים, יש להיכנס לדף זה בכל אחד מהם כדי להעלים את הכרזות.
  • ניתן גם ליצור חשבון בוויקיפדיה – הכרזות אינן מוצגות בדרך כלל למשתמשים שנכנסים לחשבונות ויקיפדיה. מידע נוסף על יצירת חשבון ניתן למצוא כאן.

מדוע קיבלתי דוא"ל לגיוס כספים למרות שכבר תרמתי לאחרונה?

אם קיבלת דוא"ל לגיוס כספים, למרות שתרמת לאחרונה, זה קורה בדרך כלל עקב אחת מהסיבות הבאות:

  • יש לנו יותר מכתובת דוא"ל אחת עבורך ברשומות שלנו;
  • תרמת יום לפני שהדוא"ל שלנו נשלח: תוכנת הסריקה שבה אנו משתמשים לסינון תורמים מהעת האחרונה אינה יכולה לקלוט תרומות שבוצעו ביום שלפני שליחת הדוא"ל;
  • התרומה שלך התבצעה בשיטה הנקלטת לאט יותר במערכת שלנו, כגון המחאה או העברה בנקאית, או בשיטה שאנו מקבלים במצטבר (ללא כתובת הדוא"ל שלך), כגון PayPal Giving Fund,‏ Amazon Smile או Humble Bundle.

אם ברצונך לבטל את הרישום של כתובת דוא"ל, תוכל ללחוץ על הקישור לביטול ההרשמה בתחתית הודעת הדוא"ל לגיוס כספים, או לשלוח בקשה לביטול הרשמה לכתובת donate@wikimedia.org.[1] בדרך כלל אנו שולחים דוא"ל לגיוס כספים כשנה לאחר התרומה האחרונה שלך. אנו שולחים כמות קטנה מאוד של הודעות דוא"ל לתורמים, בהשוואה לארגונים אחרים ללא כוונת רווח. אם תתרום תרומה בתגובה להודעת דוא"ל לגיוס כספים, לא נשלח שוב דוא"ל לגיוס כספים עד בערך אותה תקופה בשנה הבאה.

מדוע אין פרסומות בוויקיפדיה?

אנחנו לא שוקלים פרסומות כמקור הכנסה. אנחנו לא מאמינים שיש מקום לפרסומות במסגרת מיזם שמוקדש לידע חופשי, אמין וניטרלי. הכללת אינטרסים מסחריים עלולה לסכן את האמינות של ויקיפדיה כמקור מידע ניטרלי.

אנו לא מתנגדים לפרסום מקוון, ולא יוצאים נגד ארגונים אחרים המאפשרים הצגת פרסומות. אנו רק יודעים שפרסומות אינן הולמות מיזם המוקדש להשכלה ולידע – ובמיוחד מיזם ששואף לאיזון ולניטרליות.


היכן אוכל למצוא מידע פיננסי נוסף?

הדו"ח השנתי של Wikimedia Foundation מכסה את שנת הכספים הקודמת. הדו"ח משתף חלק מהקולות של מאות אלפי האנשים שהופכים את תנועת Wikimedia לאפשרית.

התוכנית השנתית של Wikimedia Foundation מתארת את התקציב שלנו לשנת הכספים הנוכחית. היא מכילה סיכום של היעדים האסטרטגיים שלנו כארגון, פרטים פיננסיים על הוצאות והכנסות, הסברים מפורטים וניתוח סיכונים.

מהי תוכנית Wikimedia Endowment?

Wikimedia Endowment היא קרן קבועה למשמורת שמטרתה לייצר הכנסות שיתמכו בתפעול ובפעילויות של מיזמי ויקימדיה שנים רבות קדימה. זהו ארגון צדקה לפי סעיף 501(c)(3) שמקום מושבו בארה"ב. בתקופת של שגשוג תשמש Wikimedia Endowment כמקפצה לצמיחה ולחדשנות. בתקופת כלכליות קשות, תעזור הקרן לממן את הפעילויות החיוניות ביותר המבטיחות שמיזמי ויקימדיה ימשיכו לפעול. על-סמך שיחות עם תורמים, מענקים מהקרן מממנים כעת חידושים טכניים, כדי לשמור על הרלוונטיות של מיזמי ויקימדיה בעידן של שינוי טכנולוגי מהיר. מידע נוסף על Wikimedia Endowment אפשר למצוא כאן - wikimediaendowment.org.

מה זה Wikimedia Enterprise?

Wikimedia Enterprise היא חברה בעירבון מוגבל בבעלות מלאה, המעניקה שירותים לשימוש חוזר בתוכן של צד שלישי, המסופק באמצעות ממשקי API (ממשקי תכנות יישומים). היא מספקת גישה בנפח גבוה ובאמינות גבוהה לתוכן ויקימדיה, מתוך כוונה לתת מענה לצרכים של ארגונים מסחריים, כגון מנועי חיפוש, עוזרים קוליים וסטארט־אפים טכנולוגיים. העובדה ששירותים ממוטבים עבור משתמשים מסחריים ניתנים בכפוף לקבלת תשלום ממשתמשים אלה, מבטיחה כי כל סכום כספי שנתרם ל־Wikimedia Foundation מופנה ישירות לשירותי תמיכה עבור קהילת המתנדבים שלנו ועבור הקוראים. ניתן לקבל מידע נוסף על Wikimedia Enterprise בכתובת enterprise.wikimedia.org.

מה ההבדל בין Wikimedia Foundation לבין סניפי ויקימדיה?

Wikimedia Foundation היא ארגון ללא מטרות רווח התומכת בוויקיפדיה, במיזמים של ויקימדיה, ובמטרה של ויקימדיה, שהיא שיתוף ידע חופשי בקנה מידה עולמי. הארגון כולל את ויקיפדיה ואת מיזמי ויקימדיה, בונה חוויות תוכנה לקריאה, לתרומה ולשיתוף תוכן של ויקימדיה, תומך בקהילות המתנדבים ובשותפים, שהופכים את ויקימדיה לאפשרית, ומשתדל לקדם מדיניות המאפשרת לוויקימדיה ולקידום ידע חופשי. כדי למלא את ייעודה, הקרן מנהלת מבצעים בינלאומיים לגיוס כספים המיועדים לתת מענה לצורכי הידע ברחבי העולם.

סניפי ויקימדיה הם ארגונים עצמאיים ללא מטרות רווח שתומכים בוויקיפדיה ובמיזמי ויקי ומקדמים אותם במיקום גאוגרפי מסוים. בעוד ש־Wikimedia Foundation וסניפי ויקימדיה משתפים פעולה במשימתנו לקידום הידע החופשי, הם אינם מייצגים את Wikimedia Foundation מבחינה משפטית וכל סניף פועל באופן עצמאי עם סגל משלו, מועצת המנהלים משלו ותוכנית ארגונית משלו. כמה סניפים גם מנהלים מבצעים עצמאיים לגיוס כספים, ואלה לעיתים קרובות ניתנים לניכוי ממס בארצם.

מהן התוכניות לעתידה של ויקימדיה? לאן מועדות פניכם?

בתחילת 2017, Wikimedia Foundation השיקה דיון גלובלי להגדרת עתידה של ויקיפדיה ושל תנועת ויקימדיה עד שנת 2030. אנו קוראים לו ויקימדיה 2030. לאורך התהליך, שאלנו את עצמנו שאלות שונות, כגון לאיזה כיוון היינו רוצים שוויקיפדיה ותנועת ויקימדיה יפנו? אילו הזדמנויות ואתגרים נמצאים לפנינו? אילו מגמות בטכנולוגיה, בחינוך, במידע ובגישה יעצבו את העתיד שלנו?

על סמך דיון זה והמחקר שלנו, אנו מתאגדים סביב כיוון שיעזור לנו לבנות תנועה בת־קיימא, גמישה ומעורבת יותר, שכל מי ששותף לחזון שלנו יכול להצטרף אליה. נתאים את עצמנו למגמות המשתנות בטכנולוגיה, כדי לוודא שאנו עונים על צורכי המשתמשים שלנו וממשיכים לספק מידע אמין, שקוף וניטרלי. נזמין קולות חדשים להצטרף אלינו ונוודא שכל מי שרוצה לשתף ידע בוויקיפדיה ובאתרי ויקימדיה יוכל לעשות זאת. כמו־כן, נתמוך במדיניות ובערכים שאפשרו לוויקיפדיה ולאתרי האחות שלה לשגשג. הכיוון הזה דורש מאיתנו להיות נועזים ולהתנסות בעתיד, כפי שעשינו בעבר, והוא נשאר נטוע במשימה שלנו לספק ידע חופשי לכולם.

כדי לקרוא עוד על ויקימדיה 2030 ועל כיווננו לעתיד, נא היכנס לאתר ויקימדיה 2030.

כיצד אוכל להשתתף בוויקימדיה?

תודה על התעניינותכם! קיימות כמה דרכים שבהן תוכלו לתרום, כמפורט להלן.

  • תוכל לקרוא בוויקיפדיה ולהשתמש בה כמקור למידע אמין הזמין ביותר מ־300 שפות.
  • תוכלו לערוך בוויקיפדיה – אם תרצה לתקן טעות בערך או להוסיף ציטוט למקור מהימן, אתה מוזמן לעשות זאת! מדריך זה יעזור לך להתחיל בעריכה הראשונה שלך.
  • יש לך ניסיון בצילום? שקול לשתף את התמונות שלך לשימוש חוזר על־ידי כל אדם בוויקישיתוף, שהוא מקור עבור רבות מהתמונות שאתה רואה בערכים של ויקיפדיה. ר' מידע נוסף על האופן שבו ניתן להעלות תמונות כאן.
  • תוכל לעקוב אחר ויקיפדיה ואחר ויקימדיה ברשתות החברתיות ולשתף סיפורים בעלי משמעות עבורך. עקבו אחרי ‎@Wikimedia בטוויטר,בפייסבוק ובאינסטגרם וכן אחרי ‎@Wikipedia בטוויטר בפייסבוק ובאינסטגרם.
  • יש לך ניסיון בפיתוח תוכנה? תוכל לתרום קוד לוויקיפדיה ולאתרי ויקימדיה. מדריך למפתחים חדשים זה הוא מקום מועיל להתחיל בו.

כיצד אוכל ליצור קשר עם Wikimedia Foundation?

אנא אל תהססו לפנות אלינו אם יש לכם שאלות או משוב מכל סוג שהוא. לשאלות בנוגע לתרומות, שלחו דוא"ל לכתובת donate@wikimedia.org.[1]

  1. 1.0 1.1 1.2 1.3 עקב היקף הפניות שאנו מקבלים, אנו משתמשים ב־Zendesk כפלטפורמת תגובה לתורמים. על־ידי שליחת דוא"ל אל donate@wikimedia.org, אתה מבין שהמידע שלך יעובד על־ידי Zendesk Group בהתאם לתנאים של Zendesk. על משתמשים מהמדינות הבאות לעיין בסעיף A של מדיניות הפרטיות של Zendesk לקבלת מידע נוסף על שיטות מדיניות הפרטיות של Zendesk במדינתם: אוסטרליה, ברזיל, קנדה, יפן, ניו זילנד וסינגפור.