Information om skattefradrag

From Donate
Jump to navigation Jump to search

Information om skattefradrag

USA

Wikimedia Foundation er en almennyttig velgørenhedsorganisation (skatte-ID-nummer 20-0049703), der er etableret i USA i henhold til US IRS Code Section 501(c)(3), og af den grund kan donationer fra personer eller enheder i USA være fradragsberettigede med hensyn til skat. Dette omfatter donationer til Wikimedia Foundation til fordel for Wikimedia Endowment.

Scanning af 501(c)(3) statusbrev

Ud over at have føderal 501(c)(3)-status i USA, er Wikimedia Foundation registreret til at anmode om donationer i alle stater, der har et registreringskrav. Nedenfor findes erklæringer, som nogle af disse stater har anmodet om, for at potentielle donorer kan få at vide, hvordan de kan få mere at vide om Wikimedia Foundation's registreringer.

Canada

På grund af Wikimedia Foundations 501(c)3-status i USA vil Canada's skattekode generelt kun tillade fradrag af donationer til WMF fra donorens skattepligtige indkomst i USA. En nyttig henvisning kan være artikel XXI, paragraf 6 i skatteaftalen mellem USA og Canada. Kontakt en skattemedarbejder for at få nærmere oplysninger om fradrag i forhold til en sådan donation.

Andre lande

Wikimedia Foundation er en almennyttig velgørenhedsorganisation etableret i USA under US IRS Code Section 501(c)(3), og af den grund kan donationer fra personer eller enheder beliggende i USA drage fordel af skattefradrag. Donationer fra personer eller enheder uden for USA er muligvis ikke berettiget til skattefradrag i USA og andre steder. I sådanne tilfælde skal donorer søge lokal skatterådgivning. Det er vigtigt at bemærke, at Wikimedia ikke søger donationer fra personer eller enheder i nogen jurisdiktion, der forbyder eller begrænser indsamlingsaktiviteter af internationale velgørenhedsorganisationer såsom Wikimedia eller anvender gaveskatter på donationer til sådanne internationale velgørenhedsorganisationer.

Wikimedia Foundation støtter lokale uafhængige afdelinger over hele verden. Få mere at vide om afdelinger og deres arbejde.