Informații privind deductibilitatea fiscală

From Donate
Jump to navigation Jump to search

Informații privind deductibilitatea fiscală

Statele Unite ale Americii

Wikimedia Foundation este o organizație caritabilă nonprofit (cod de identificare fiscală 20-0049703) înregistrată în Statele Unite ale Americii conform secțiunii 501(c)(3) din Codul IRS al SUA și, din acest motiv, donațiile de la persoane sau entități situate în Statele Unite ale Americii pot beneficia de deductibilitate fiscală. Aceasta include donațiile efectuate către Wikimedia Foundation în beneficiul Wikimedia Endowment.

Versiune scanată a scrisorii privind statutul, conform secțiunii 501(c)(3)

Pe lângă faptul că deține statutul federal 501(c)(3) în Statele Unite ale Americii, Wikimedia Foundation este înregistrată pentru a putea solicita donații în toate statele care impun înregistrarea. Mai jos sunt declarațiile solicitate de unele dintre aceste state pentru a informa potențialii donatori cum pot afla mai multe despre înregistrările Wikimedia Foundation.

Canada

Ca urmare a statutului 501(c)3 al Wikimedia Foundation din Statele Unite ale Americii, Codul fiscal din Canada va permite în general deductibilitatea donațiilor către WMF numai din venitul impozabil în SUA al donatorului. O referință utilă poate fi articolul XXI, alineatul 6 din Tratatul fiscal SUA-Canada. Contactează un consultant fiscal pentru detalii privind deducerea unei astfel de donații.

Alte țări

Wikimedia Foundation este o organizație caritabilă nonprofit înregistrată în Statele Unite ale Americii conform secțiunii 501(c)(3) din Codul IRS al SUA și, din acest motiv, donațiile de la persoane sau entități situate în Statele Unite ale Americii pot beneficia de deductibilitate fiscală. Donațiile de la persoane sau entități aflate în afara Statelor Unite ale Americii pot să nu facă obiectul deducerilor fiscale în Statele Unite ale Americii și în alte locații; în astfel de cazuri, donatorii trebuie să solicite consiliere fiscală la nivel local. Este important de reținut că Wikimedia nu solicită donații de la persoane sau entități aflate într-o jurisdicție care interzice sau restricționează activitățile de strângere de fonduri de către organizații caritabile internaționale, cum ar fi Wikimedia, sau care aplică taxe pe cadouri pentru donațiile efectuate către astfel de organizații caritabile internaționale.

Wikimedia Foundation susține organizatorii independenți locali din întreaga lume. Află mai multe despre organizatori și activitatea lor.