Adólevonási információk

From Donate
Jump to navigation Jump to search

Adólevonási információk

Egyesült Államok

A Wikimedia Foundation egy nonprofit jótékonysági szervezet (adóazonosító szám: 20-0049703), amelyet az Egyesült Államokban hoztak létre az Egyesült Államok adóhatóságáról szóló törvénykönyvének 501(c)(3) szakasza alapján, és ezért az Egyesült Államokban tartózkodó természetes vagy jogi személyektől származó adományok adólevonási státusszal bírnak. Ez a Wikimedia Foundationön segítségével a Wikimedia Endowment javára nyújtott adományokra is teljesül.

Az 501(c)(3) státuszról szóló levél másolata

Amellett, hogy a Wikimedia Foundation az Egyesült Államokban szövetségi 501(c)(3) státusszal rendelkezik, az összes olyan államban regisztrált adománygyűjtésre, ahol van regisztrációs kötelezettség. Az alábbiakban néhány ilyen állam által kért nyilatkozatot közlünk, hogy a potenciális adományozók tudják, hogyan tudhatnak meg többet a Wikimedia Foundation regisztrációiról.

Kanada

A Wikimedia Foundation egyesült államokbeli 501(c)(3) státusza miatt a kanadai adójogszabályok általában csak az adományozók amerikai adóköteles jövedelméből engedik levonni a WMF-nek szánt adományokat. Hasznos hivatkozás lehet az USA-Kanada adóegyezmény XXI. cikkének 6. bekezdése. Kérjük, fordulj adószakértőhöz az ilyen adomány levonásának részleteivel kapcsolatban.

Egyéb országok

A Wikimedia Foundation egy nonprofit jótékonysági szervezet, amelyet az Egyesült Államokban hoztak létre az Egyesült Államok adóhatóságáról szóló törvénykönyvének 501(c)(3) szakasza alapján, és ezért az Egyesült Államokban tartózkodó természetes vagy jogi személyektől származó adományok adókedvezmény státusszal bírnak. Az Egyesült Államokon kívüli személyek vagy szervezetek adományai nem feltétlenül jogosultak adólevonásra az Egyesült Államokban és máshol; ilyen esetekben az adományozóknak helyi adózási tanácsokat kell kérniük. Fontos, hogy a Wikimédia nem kér adományokat olyan személyektől vagy szervezetektől, amelyek olyan joghatóság alatt állnak, amely tiltja vagy korlátozza a Wikimedia Foundationhoz hasonló nemzetközi jótékonysági szervezetek adománygyűjtő tevékenységét, vagy ajándékozási adót vet ki az ilyen nemzetközi jótékonysági szervezeteknek nyújtott adományokra.

A Wikimedia Foundation világszerte támogatja a helyi független Wikimédia-szervezeteket. Tudj meg többet ezekről a szervezetekről és a munkájukról!