Andre måter å gi

From Donate
Jump to navigation Jump to search

Wikimedia Foundation

Andre måter å gi

Kreditt-/debetkort

For donasjoner med kreditt-/debetkort, eLommebok, eller nettbank(utvalgte land), vennligst velg ditt kontinent etterfulgt av landet ditt for tilgjengelige betalingsmåter.

PayPal

For å donere med Paypal, velg en valuta for å fortsette. (Merk at på grunn av landets regelverk kan vi ikke lenger behandle Paypal-donasjoner fra Singapore.)

Månedlig gave

Vennligst klikk her for å foreta en automatisk månedlig donasjon via kreditt-/debetkort eller Paypal.

En månedlig donasjon vil behandles til du ber oss om å kansellere det.

Hvis du gir gave med kreditt-/debetkort, tar kredittkortbehandlere i noen tilfeller kontakt med oss når kortopplysninger (inkludert utløpsdato) oppdateres, nettopp for å sikre at donasjonen blir gjennomført. Hvis du har spørsmål om dette bør du ta kontakt med kredittkortleverandøren for mer informasjon.

Sjekk (via post)

Vennligst skriv ut sjekken til «Wikimedia Foundation, Inc.» og send til adressen nedenfor. Legg ved et brev med navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og donasjonsbeløp. Ikke send kontanter i posten.

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA
Merk: donasjoner med sjekk behandles direkte på lokasjonen ved vår sentraliserte låseboks, som er i Washington, DC.


Aksjedonasjon

For å flytte aksjer fra din megleravdeling til vår må du oppgi navnet på megleren og kontonummeret vårt. Når transaksjonen er fullført, send en e-post til benefactors@wikimedia.org slik at vi kan bekrefte transaksjonen. Uten verifisering kan vi ikke utstede et takkekort og kvittering for skatteformål for gaven din.

Wikimedia Foundation, Inc. Bank of America

DTC Eligible Securities The Depository Trust Company (DTC) DTC Account Number: 0955 Ref: #16-200-2942639 Account Name: Wikimedia Foundation – Gift Account

Hvis du trenger hjelp med å gi en donasjon, ta kontakt med:

Bankoverføring

For innenlands overføringer i USA i amerikanske dollar er kontonummeret for innskudd
Bank: Citibank
Adresse: 590 Market Street, San Francisco, California, 94104 USA
ABA/ACH# 321171184
A/C# 203129580
For internasjonale overføringer, bruk
Bank: Citigroup Centre
Canada Square
Canary Wharf
London E14 5LB
United Kingdom
For å donere i britiske pund (GBP)
Kontonummer: 18797250
Kontotittel: WIKIMEDIA FOUNDATION INC
Valuta: GBP
IBAN: GB33CITI18500818797250
Swift-kode: CITIGB2L
Sorteringskode: 185008
For å donere i euro (EUR)
Kontonummer: 18796270
Kontotittel: WIKIMEDIA FOUNDATION INC
Valuta: EUR
IBAN: GB12CITI18500818796270
Swift-kode: CITIGB2L
Sorteringskode: 185008

Alternativet gjennom Citigroup er kun for bankoverføringer. EUR-kontoen er i samsvar med SEPA-regler.

Vær oppmerksom på at vi ikke kan bekrefte mottak av bankoverførte donasjoner automatisk, så ta vare på kvitteringen du får fra banken din vedrørende overføringen. Hvis du ønsker å motta kvittering for skatteformål, anbefaler vi at du kontakter banken din for å opprette en overføring via Bill Pay (USA) eller donerer via en annen metode.

Stiftelsen krever ikke gebyr ved overføring av donasjoner, men den lokale banken din kan gjøre det. Vi anbefaler på det sterkeste å undersøke med den banken før du foretar en overføring, slik at du er innforstått med eventuelle gebyrer banken din kan belaste når du donerer til Wikimedia.

For mer informasjon eller hvis du har spørsmål om bankoverføringer, send en e-post til donate@wikimedia.org

Legat-gaver

En viktig måte du kan hjelpe Wikipedia på lang sikt er ved å inkludere Wikimedia Endowment i testamentet ditt eller gi en donasjon og hjelpe oss å sikre fremtiden til fri og åpen kunnskap. Wikimedia Endowment bidrar med dedikerte midler for å realisere kraften og løftet til Wikipedia og dets søsterprosjekter – noe som sikrer tilgang til kunnskap for alle, overalt. For mer informasjon eller for å gjøre en gave, send oss en e-post på endowment@wikimedia.org.Arvegave

En måte å støtte fremtiden til fri kunnskap på er gjennom en arvegave. En arvegave innebærer å gi en fremtidig gave til Wikimedia Endowment gjennom dine finans- eller arveplaner. Gaven koster ikke noe akkurat nå, men vil være en fremtidig gave til Wikimedia Endowment for å hjelpe oss å bevare, bygge og sikre fremtiden for fri kunnskap for fremtidige generasjoner. Gaven fra arveoppgjøret ditt er unntatt amerikanske føderale skatter og sikrer at hele gaven vil støtte Wikipedia og søsterstedene.

Her er eksempelspråket du kan bruke i testamentet for å gi en arvegave, en såkalt Legacy-gave, til Wikimedia Foundation:

Jeg gir, tildeler og testamenterer [summen _____ USD (eller annen valuta) ELLER _____ prosent av gjenværende og overskytende av mitt arveoppgjør] til Wikimedia Endowment, ℅ Wikimedia Foundation, som har skatteidentifikasjonsnummer 20-0049703, en veldedig organisasjon stiftet under lovene i delstaten Florida, USA, som for øyeblikket er organisert i henhold til lovene i delstaten Florida, USA, som for øyeblikket har adresse på 1 Montgomery Street, Suite 1600, San Francisco, California, USA.


Matchende gaver

Matchende gaver er en flott, enkel måte å doble eller til og med tredoble donasjonen til Wikimedia Foundation.

Klikk her for å se om arbeidsgiveren din vil matche gaven din til Wikimedia Foundation.

Hvis du har spørsmål angående din arbeidsgivers samsvarende gave, send en e-post til matching@wikimedia.org

For å nominere eller registrere grunnlaget for å motta matchende gaver, oppgi følgende kontaktinformasjon:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA

Email: matching@wikimedia.org

Matching i frivillighetstimer

Mange selskaper vil matche de ansattes tid brukt på frivillig arbeid (dette inkluderer oppgaver som redigering av Wikipedia eller søstersteder, patruljering av Wiki-sider for å avdekke vandaler og bidra til MediaWiki-programvaren) med en økonomisk gave til et veldedig formål. Lær mer om programmet for matching av frivillighetstimer.

Hvis du har spørsmål om programmet for frivillighetstimer, send en e-post til matching@wikimedia.org

Lønnstrekk

Noen arbeidsgivere i USA og Canada tilbyr en enkel og praktisk måte å gi til Wikimedia Foundation gjennom lønnsutbetalinger. Sjekk med organisasjonen din om dette er mulig og send eventuelle nødvendige papirdokumenter til:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA

Kombinert føderal kampanje

Mange føderale og statlige ansatte velger å gi til Wikimedia Foundation via den kombinerte kampanjen, Federal Campaign (CFC), et program for å gi gjennom arbeidsplassen. Hvis du ønsker å gi til Wikimedia Foundation som en del av Educate America! CFC, ta kontakt med personalavdelingen for å få instruksjoner.

Vårt CFC-nummer er 61478.

Donorakkrediderte midler

Med donorakkrediterte midler (DAFs) kan du kombinere de mest fordelaktige skattefordelene med fleksibiliteten til å støtte dine foretrukne årsaker. Hvis du ønsker å anbefale et tilskudd til Wikimedia Foundation direkte fra din DAF, se lenkene nedenfor:

Kontakt oss på benefactors@wikimedia.org hvis du har spørsmål eller hvis DAF-valget ditt ikke er oppført.

Amazon Pay

Du kan foreta en donasjon i amerikanske dollar gjennom Amazon Pay, velg et beløp og velg «Amazon Pay». Hvis du donerer via Amazon i en annen valuta enn amerikanske dollar, må du være klar over at finansieringskilden kan bli avvist eller at du kan støte på valutavekslingsgebyr. Vi oppfordrer deg til å kontakte banken din for mer informasjon.

Bitcoin


Donate with BitPay

Merk at Wikimedia Foundation kun kan refundere Bitcoin-donasjoner i Bitcoin. Fordi vi ikke lagrer Bitcoins, vil refusjoner beregnes basert på det amerikanske dollarbeløpet vi mottok via øyeblikkelig veksling på tidspunktet for donasjonen, ved hjelp av vår betalingbehandlers Bitcoin-salgspris når refusjonen er utstedt. Nettverks- og miner-gebyrer kan ikke refunderes. Wikimedia Foundation er ikke ansvarlig for noen endring i verdi basert på svingninger i valutakursene.

For spørsmål, ta kontakt med donate@wikimedia.org.