Alte modalități de a dona

From Donate
Jump to navigation Jump to search

Alte modalități de a dona

Îți mulțumim pentru interesul de a dona către Wikimedia Foundation, organizația nonprofit care găzduiește Wikipedia și alte proiecte axate pe cunoștințele cu acces liber.

Cadou online

Poți dona online, ușor și sigur, folosind metode precum cardul de credit/debit, PayPal, Apple Pay, Google Pay, Venmo, transfer bancar online și altele, în funcție de țara ta. Selectează continentul tău, apoi țara ta, pentru a afla metodele de plată disponibile.


Donație lunară

Aflați cum este sprijinită Wikipedia de donația dvs. lunară sau efectuați o donație lunară automată.

O donație lunară va fi procesată până în momentul în care dvs. ne cereți să o anulăm.

Transfer bancar

Acceptăm o varietate de monede, iar Citibank va converti moneda dvs. în USD sau EUR.

Pentru transferuri internaționale și interne (SUA) în USD, contul nostru doar pentru depozit este
Banca: Citibank
Adresă: 99 Post St, San Francisco, CA 94104 USA
ABA/ACH# 321171184
A/C# 203129580
Cod Swift:CITIUS33
Telefon: (415) 817-9113
Pentru donații în GBP
Număr cont: 18797250
Nume cont: WIKIMEDIA FOUNDATION INC
Valuta: GBP
IBAN: GB33CITI18500818797250
Cod Swift: CITIGB2L
Cod sortare: 185008
Pentru a dona în EUR
Număr cont: 18796270
Nume cont: WIKIMEDIA FOUNDATION INC
Valuta: EUR
IBAN: GB12CITI18500818796270
Cod Swift: CITIGB2L
Cod sortare: 185008
Opțiunea internațională prin Citigroup este numai pentru transferuri bancare internaționale. Contul EUR este conform cu SEPA.

Vă rugăm să rețineți că nu putem confirma automat primirea donațiilor prin transfer bancar, așadar vă rugăm să păstrați o confirmare a transferului de la banca dvs. Dacă doriți să primiți o chitanță, vă recomandăm să contactați banca dvs. pentru a crea un transfer prin Sistemul Bill Pay (plata facturii) (SUA) sau donând printr-o altă metodă.

Fundația nu percepe o taxă de transfer pentru donații, dar este posibil ca banca dvs. locală să perceapă. Recomandăm insistent consultarea cu banca dvs. locală înainte de a iniția un transfer pentru a vă asigura că înțelegeți orice taxe pe care banca dvs. le-ar putea aplica donației.

Pentru mai multe informații sau dacă aveți orice întrebare cu privire la transferurile bancare, vă rugăm să trimiteți un e-mail la donate@wikimedia.org.

Cec (prin poștă)

Vă rugăm să scrieți cecul pentru „Wikimedia Foundation, Inc.” și să-l trimiteți la adresa de mai jos. Vă rugăm să anexați o scrisoare cu numele dvs., adresa dvs., numărul dvs. de telefon, adresa dvs. de e-mail și suma donației. Vă rugăm să nu trimiteți numerar prin poștă. Rețineți că în prezent nu putem accepta cecuri din Franța, Italia sau Spania.

Trimiteți cecurile sau ordinele de plată la:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA
Notă: donațiile prin cec sunt procesate direct în locația noastră centralizată, care se află în Washington, DC.

Pentru cecuri cu valoarea de peste 10.000 USD, trimiteți un e-mail la benefactors@wikimedia.org pentru a ne anunța despre donația primită.

Fonduri recomandate de donator

Fondurile recomandate de donatori (DAFs) vă permit să combinați cele mai favorabile beneficii fiscale cu flexibilitatea de a sprijini cauzele dvs. preferate. Dacă doriți să recomandați un grant către Fundația Wikimedia direct din DAF, puteți face acest lucru rapid și ușor prin intermediul partenerului nostru Overflow, vă rugăm să urmați linkul de mai jos:

Grant DAF către Fundația Wikimedia

Vă rugăm să ne contactați la benefactors@wikimedia.org dacă aveți întrebări sau dacă opțiunea dvs. DAF nu este listată.

Donație de acțiuni

Donarea de acțiuni este una dintre cele mai eficiente modalități fiscale de a oferi și vă permite să influențați misiunea noastră, economisind în același timp bani din impozite. Prin intermediul partenerului nostru Overflow, acum este mai ușor și mai sigur ca niciodată să faceți o donație de acțiuni. Pentru mai multe informații sau pentru a dona acțiuni, vă rugăm să urmați linkul de mai jos.

Donație de acțiuni către Fundația Wikimedia

Atunci când primim o notificare că acțiunile au fost primite, vom genera o scrisoare de confirmare care include numărul de acțiuni, numele acțiunilor și data primirii acestora. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență, vă rugăm să ne contactați la benefactors@wikimedia.org.

Cadou de dotație

Wikimedia Endowment reprezintă angajamentul nostru continuu față de o lume în care cunoștințele sunt împărtășite gratuit, acum și întotdeauna. Ca fond dedicat dezvoltării pe termen lung, acesta creează o bază financiară solidă pentru Wikipedia și alte proiecte Wikimedia și ajută la asigurarea viitorului lor. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi Wikimedia Endowment sau trimiteţi-ne un e-mail la endowment@wikimedia.org.

Donează online

Cadoul tău pentru Wikimedia Endowment va avea un beneficiu de durată pentru generațiile viitoare. Poți face un cadou astăzi prin intermediul formularului nostru de donație online. Pentru informații despre alte modalități de a dona către Endowment, vizitează wikimediaendowment.org.


Donație legat

Puteți sprijini viitorul cunoștințelor gratuite pentru generațiile viitoare, făcând un cadou testamentar sau conform altor planuri de administrare a moștenirii. Un cadou testamentar nu vă costă nimic și poate fi schimbat în orice moment, din orice motiv. Odată realizat, cadoul dvs. va fi adăugat la Wikimedia Endowment, unde moștenirea dvs. va dăinui, oferind în viitor asistență pentru proiectele Wikimedia.

Pentru mai multe informații despre o moștenire testamentară, contactați legacy@wikimedia.org.

Donații în completare

Donațiile în completare reprezintă o modalitate simplă și ușoară de a dubla sau chiar de a tripla donația dvs. către Wikimedia Foundation.

Faceți clic aici pentru a vedea dacă angajatorul dvs. va completa donația dvs. către Wikimedia Foundation. Informații privind oferirea de cadouri similare furnizate de HEPdata.

Dacă aveți întrebări referitoare la donația în completare a angajatorului dvs., vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa de e-mail matching@wikimedia.org.

Pentru a nominaliza sau înregistra fundația în programul de donații în completare, vă rugăm să furnizați următoarele informații de contact:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA

Email: matching@wikimedia.org

Completare ore de voluntariat

Multe companii vor completa timpul petrecut de un angajat în activități de voluntariat (aceasta include sarcini precum editarea Wikipedia sau site-urile soră ale acesteia, patrularea paginilor Wiki împotriva vandalilor și contribuția la software-ul MediaWiki) cu o donație financiară în beneficiul fundației. Aflați mai multe despre programul de completare a orelor de voluntariat.

Dacă aveți întrebări cu privire la programul de completare a orelor de voluntariat, vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa matching@wikimedia.org

Deducerea de la statul de plată

Unii angajatori din Statele Unite și Canada oferă o modalitate ușoară și convenabilă de a dona către Wikimedia Foundation, prin intermediul unei deduceri de la statul de plată. Vă rugăm să consultați organizația dvs. pentru disponibilitate și să trimiteți documentele necesare către:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA

Campanie federală combinată

Mulți angajați federali și statali aleg să doneze Wikimedia Foundation prin intermediul Campaniei Federale Combinate (CFC), un program de donații la locul de muncă. Dacă doriți să donați către Wikimedia Foundation ca parte a campaniei Educate America! CFC, vă rugăm să contactați departamentul dvs. de resurse umane pentru instrucțiuni cu privire la modalitatea de a dona.

Numărul nostru CFC este 61478.

Pentru întrebări, vă rugăm să contactați donate@wikimedia.org.