Andra sätt att ge

From Donate
Jump to navigation Jump to search

Andra sätt att ge

Kreditkort / debitkort , Internetbank eller eWallet

För donationer med kreditkort/debitkort, eWallet eller direkt överföring via Internetbank (utvalda länder), var god välj kontinent från listan nedan, följt av landet där du bor.

PayPal

För att donera med PayPal, var god välj valuta från listan nedan. (Observera att vi på grund av landets bestämmelser inte längre kan behandla PayPal-donationer från Singapore.)

Månatlig donation

Var god klicka här för att göra en automatisk månadsdonation via kreditkort/debitkort eller PayPal.

En månatlig gåva kommer att behandlas tills du ber oss att annullera den.

Om du lämnar ditt bidrag via kredit-/betalkort kommer kreditkortsbehandlare i vissa fall att meddela oss när kortuppgifterna (inklusive utgångsdatum) uppdateras, för att säkerställa att donationen inte avbryts. Kontakta din kreditkortsleverantör för mer information om du undrar över något.

Via vanlig post

Donationer via check och postanvisning behandlas i vår låsbox, som finns på adressen nedan. Checkar ska betalas till "Wikimedia Foundation, Inc." och inkludera ett brev med ditt namn, postadress, telefonnummer, e-postadress och gåvobelopp. Skicka inte kontanter via post. Observera att vi för närvarande inte kan acceptera checkar från Frankrike, Italien eller Spanien.

Skicka dina checkar eller postanvisningar till:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA

För stora checkar på minst 10 000 USD, skicka ett e-postmeddelande till benefactors@wikimedia.org för att meddela oss om din inkommande donation.

Aktiedonation

För att flytta aktier från ditt mäklarkonto till vårt, ange mäklarens namn och kontonummer. När transaktionen är slutförd, skicka ett e-postmeddelande till benefactors@wikimedia.org så att vi kan verifiera transaktionen. Utan verifiering kan vi inte utfärda ett tackbrev och skattekvitto för din gåva.

Wikimedia Foundation, Inc. Bank of America

DTC Eligible Securities The Depository Trust Company (DTC) DTC Account Number: 0955 Ref: #16-200-2942639 Account Name: Wikimedia Foundation – Gift Account

Om du behöver hjälp med att göra en aktiedonation, kontakta:

Banköverföring

Vi accepterar en rad valutor och Citibank kommer att omvandla din valuta till USD eller EUR.

För att donera i EUR
Kontonummer: 18796270
Kontotitel: WIKIMEDIA FOUNDATION INC
Valuta: EUR
IBAN: GB12CITI18500818796270
Swift-kod: CITIGB2L
Clearing nummer: 185008
EUR-kontot uppfyller SEPA-kraven.
För inhemska och internationella överföringar i USD är vårt insättningskonto
Bank: Citibank
Adress: 590 Market Street, San Francisco, Kalifornien, 94104 USA
ABA/ACH#: 321171184
Swift-kod: CITIUS33
Konto nr: 203129580
Telefon: 415-982-2960
För att donera i GBP
Kontonummer: 18797250
Kontotitel: WIKIMEDIA FOUNDATION INC
Valuta: GBP
IBAN: GB33CITI18500818797250
Swift-kod: CITIGB2L
Clearing nummer: 185008

Observera att vi inte automatiskt kan bekräfta mottagandet av donationer via banköverföring, så spara din banks bekräftelse på överföringen. Om du vill få ett skattekvitto rekommenderar vi att du kontaktar din bank för att skapa en överföring via Bill Pay (USA) eller donerar via en annan metod.

Wikimedia Foundation tar inte ut någon överföringsavgift för donationer, men din lokala bank kanske gör det. Vi rekommenderar att du kontrollerar med din lokala bank innan du initierar en överföring så att du får klart för dig vilka avgifter som gäller för donationen.

För mer information eller om du har några frågor om banköverföringar, skicka ett e-postmeddelande till donate@wikimedia.org.

Donation till stiftelse

Wikimedia Endowment är vårt bestående åtagande för en värld av fritt delad kunskap, nu och i all evighet. Som en fond som investeras för långsiktig tillväxt skapar den en solid finansiell grund för Wikipedia- och andra Wikimedia-projekt och hjälper till att säkerställa deras framtid. För mer information, besök wikimediaendowment.org eller e-posta oss på endowment@wikimedia.org.

Testamentarisk gåva

Du kan stödja framtidens fria kunskap för kommande generationer genom att ge en gåva i ditt testamente eller andra bodelningsplaner. En testamentsgåva kostar ingenting och kan ändras när som helst, oavsett anledning. När den väl har förverkligats kommer din gåva att läggas till Wikimedia Endowment, där ditt arv kommer att leva genom att ge stöd till Wikimedia-projekt i all evighet.

För mer information om testamentsgåvor, kontakta legacy@wikimedia.org.

Matchade gåvor

Matchade gåvor är ett bra och enkelt sätt att dubbla eller till och med trippla din gåva till Wikimediastiftelsen.

Klicka här för att se om din arbetsgivare erbjuder sig att matcha din gåva till Wikimediastiftelsen. Information om matchande donation från HEP-data

Om du har frågor kring donations matchningsprogrammet, skicka ett e-postbrev till matching@wikimedia.org

För att nominera eller registrera stiftelsen för att ta emot matchande gåvor, ange följande kontaktinformation:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA

Email: matching@wikimedia.org

Volontärtid matchning

Vissa företag matchar den tid en anställd har tillbringat som volontär (detta inkluderar uppgifter som att redigera Wikipedia eller dess systerwebbplatser, patrullera Wiki-sidor för vandalisering och bidra till MediaWiki-programmet) med en gåva till en ideell förening. För mer information on volontär matchning.

Om du har frågor kring detta, skicka ett e-postbrev till matching@wikimedia.org

Donera direkt från lönen

Vissa arbetsgivare erbjuder ett enkelt sätt att ge en gåva till Wikimedia Foundation direkt från din lön. Hör efter med din arbetsgivare om detta program erbjuds på ditt företag och skicka eventuella blanketter till:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA

Kombinerad federal kampanj

Många federala och statliga anställda väljer att ge till Wikimedia Foundation via den kombinerade federala kampanjen (CFC), ett program för att ge pengar till en arbetsplats. Om du skulle vilja skänka till Wikimedia Foundation som en del av Educate America! CFC, kontakta din personalavdelning för instruktioner.

Vårt CFC-nummer är 61478.

Donor Advised Funds

Donor Advised Funds (DAFs) tillåter dig att kombinera fördelaktiga skatteavdrag med flexibiliteten att stödja dina favoritfrågor. Om du vill rekommendera din DAF att ge ett bidrag till Wikimedia Foundation , se följande länkar:

Kontakta oss via benefactors@wikimedia.org om du har frågor eller om din önskade DAF inte finns listad.

Donera via Amazon

För att donera i Amerikanska dollar via Amazon Payments, välj summa och sedan "Donate via Amazon". Om du donerar via Amazon i en annan valuta än Amerikanska dollar finns det risk att din betalning blir avvisad eller att extra konverteringskostnader kan tillkomma. Kontakta gärna din bank för mer information.

Om du har frågor, kontakta oss via donate@wikimedia.org.