Andra sätt att ge

From Donate
Jump to navigation Jump to search

Andra sätt att ge

Tack för att du kan tänka dig att skänka en gåva till Wikimedia Foundation, den ideella rörelse som står bakom Wikipedia och andra projekt för fritt tillgänglig kunskap.

Överföring via internet

Du kan enkelt och säkert använda diverse internetbaserade metoder, såsom kredit- eller betalkort, PayPal, Apple Pay, Google Pay, Amazon Pay eller internetbank – vad som fungerar bäst beror på vilket land du befinner dig i. Välj först kontinent och sedan land för att se tillgängliga betalningsmetoder.


Månatlig donation

Var god klicka här för att göra en automatisk månadsdonation via kreditkort/debitkort eller PayPal.

En månatlig gåva kommer att behandlas tills du ber oss att annullera den.

Om du lämnar ditt bidrag via kredit-/betalkort kommer kreditkortsbehandlare i vissa fall att meddela oss när kortuppgifterna (inklusive utgångsdatum) uppdateras, för att säkerställa att donationen inte avbryts. Kontakta din kreditkortsleverantör för mer information om du undrar över något.

Banköverföring

Vi accepterar en rad valutor och Citibank kommer att omvandla din valuta till USD eller EUR.

För att donera i EUR
Kontonummer: 18796270
Kontotitel: WIKIMEDIA FOUNDATION INC
Valuta: EUR
IBAN: GB12CITI18500818796270
Swift-kod: CITIGB2L
Clearing nummer: 185008
EUR-kontot uppfyller SEPA-kraven.
För inhemska och internationella överföringar i USD är vårt insättningskonto
Bank: Citibank
Adress: 590 Market Street, San Francisco, Kalifornien, 94104 USA
ABA/ACH#: 321171184
Swift-kod: CITIUS33
Konto nr: 203129580
Telefon: 415-982-2960
För att donera i GBP
Kontonummer: 18797250
Kontotitel: WIKIMEDIA FOUNDATION INC
Valuta: GBP
IBAN: GB33CITI18500818797250
Swift-kod: CITIGB2L
Clearing nummer: 185008

Observera att vi inte automatiskt kan bekräfta mottagandet av donationer via banköverföring, så spara din banks bekräftelse på överföringen. Om du vill få ett skattekvitto rekommenderar vi att du kontaktar din bank för att skapa en överföring via Bill Pay (USA) eller donerar via en annan metod.

Wikimedia Foundation tar inte ut någon överföringsavgift för donationer, men din lokala bank kanske gör det. Vi rekommenderar att du kontrollerar med din lokala bank innan du initierar en överföring så att du får klart för dig vilka avgifter som gäller för donationen.

För mer information eller om du har några frågor om banköverföringar, skicka ett e-postmeddelande till donate@wikimedia.org.

Via vanlig post

Donationer via check och postanvisning behandlas i vår låsbox, som finns på adressen nedan. Checkar ska betalas till "Wikimedia Foundation, Inc." och inkludera ett brev med ditt namn, postadress, telefonnummer, e-postadress och gåvobelopp. Skicka inte kontanter via post. Observera att vi för närvarande inte kan acceptera checkar från Frankrike, Italien eller Spanien.

Skicka dina checkar eller postanvisningar till:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA

För stora checkar på minst 10 000 USD, skicka ett e-postmeddelande till benefactors@wikimedia.org för att meddela oss om din inkommande donation.

Donor Advised Funds

Donor Advised Funds (DAFs) tillåter dig att kombinera fördelaktiga skatteavdrag med flexibiliteten att stödja dina favoritfrågor. Om du vill rekommendera din DAF att ge ett bidrag till Wikimedia Foundation , se följande länkar:

Kontakta oss via benefactors@wikimedia.org om du har frågor eller om din önskade DAF inte finns listad.

Aktiedonation

För att flytta aktier från ditt mäklarkonto till vårt, ange mäklarens namn och kontonummer. När transaktionen är slutförd, skicka ett e-postmeddelande till benefactors@wikimedia.org så att vi kan verifiera transaktionen. Utan verifiering kan vi inte utfärda ett tackbrev och skattekvitto för din gåva.

Bank Name
Bank of America
Account Name
Wikimedia Foundation – Gift Account
Account number
16-200-2942639
DTC Number
0955
Tax ID
20-0049703

Om du behöver hjälp med att göra en aktiedonation, kontakta:

Avi Cohen, Bank of America: avi.cohen@bofa.com


Donation till stiftelse

Wikimedia Endowment är vårt bestående åtagande för en värld av fritt delad kunskap, nu och i all evighet. Som en fond som investeras för långsiktig tillväxt skapar den en solid finansiell grund för Wikipedia- och andra Wikimedia-projekt och hjälper till att säkerställa deras framtid. För mer information, besök wikimediaendowment.org eller e-posta oss på endowment@wikimedia.org.

Webbformulär

Din gåva till Wikimedia Endowment kommer att vara till bestående gagn för framtida generationer. Du kan skänka gåvan i dag via vårt webbaserade formulär. Mer information om andra sätt att lämna penningbidrag finns på wikimediaendowment.org.


Testamentarisk gåva

Du kan stödja framtidens fria kunskap för kommande generationer genom att ge en gåva i ditt testamente eller andra bodelningsplaner. En testamentsgåva kostar ingenting och kan ändras när som helst, oavsett anledning. När den väl har förverkligats kommer din gåva att läggas till Wikimedia Endowment, där ditt arv kommer att leva genom att ge stöd till Wikimedia-projekt i all evighet.

För mer information om testamentsgåvor, kontakta legacy@wikimedia.org.

Matchade gåvor

Matchade gåvor är ett bra och enkelt sätt att dubbla eller till och med trippla din gåva till Wikimediastiftelsen.

Klicka här för att se om din arbetsgivare erbjuder sig att matcha din gåva till Wikimediastiftelsen. Information om matchande donation från HEP-data

Om du har frågor kring donations matchningsprogrammet, skicka ett e-postbrev till matching@wikimedia.org

För att nominera eller registrera stiftelsen för att ta emot matchande gåvor, ange följande kontaktinformation:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA

Email: matching@wikimedia.org

Volontärtid matchning

Vissa företag matchar den tid en anställd har tillbringat som volontär (detta inkluderar uppgifter som att redigera Wikipedia eller dess systerwebbplatser, patrullera Wiki-sidor för vandalisering och bidra till MediaWiki-programmet) med en gåva till en ideell förening. För mer information on volontär matchning.

Om du har frågor kring detta, skicka ett e-postbrev till matching@wikimedia.org

Donera direkt från lönen

Vissa arbetsgivare erbjuder ett enkelt sätt att ge en gåva till Wikimedia Foundation direkt från din lön. Hör efter med din arbetsgivare om detta program erbjuds på ditt företag och skicka eventuella blanketter till:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA

Kombinerad federal kampanj

Många federala och statliga anställda väljer att ge till Wikimedia Foundation via den kombinerade federala kampanjen (CFC), ett program för att ge pengar till en arbetsplats. Om du skulle vilja skänka till Wikimedia Foundation som en del av Educate America! CFC, kontakta din personalavdelning för instruktioner.

Vårt CFC-nummer är 61478.

Om du har frågor, kontakta oss via donate@wikimedia.org.