Az adományozás más módjai

From Donate
Jump to navigation Jump to search

Az adományozás más módjai

Köszönjük, hogy érdeklődsz a Wikimedia Foundation, a Wikipédiának és más szabad tudással kapcsolatos projekteknek otthont adó nonprofit szervezet iránt!

Online ajándék

Az országodtól függően könnyen és biztonságosan ajándékozhatsz online, hitel-/betéti kártyával, PayPal, Apple Pay, Google Pay, Amazon Pay, online banki átutalás és egyebek útján. Kérjük, válaszd ki kontinenst, majd az országodat a rendelkezésre álló fizetési módokért!


Havi ajándék

Kérjük, kattintson ide az automatikus havi adományozás hitel/bankkártya vagy PayPal útján történő folyósításához.

A havi adományozás addig folyamatos lesz, amíg nem kéred a törlését.

Ha hitel- vagy bankkártyán keresztül adományozol, bizonyos esetekben az adományozás folytonosságának érdekében a hitelkártya-feldolgozók értesítenek minket, amikor a kártya adatait (beleértve a lejárat dátumát) frissítik. Ha kérdésed van ezzel kapcsolatban, további információért fordulj hitelkártya-szolgáltatódhoz.

Banki átutalás

Számos valutát elfogadunk, a Citibank pedig az országod pénznemét USD vagy EUR pénznemre váltja át.

Az Egyesült Államokon belül, dollárban történő átutalások esetén a betéti számlánk a következő
Bank: Citibank
Cím: 590 Market Street, San Francisco, California, 94104 USA
ABA/ACH# 321171184
Swift kód: CITIUS33
A/C# 203129580
Telefon: 415-982-2960
£ GBP adományozásához
Számlaszám: 18797250
Számlatulajdonos: WIKIMEDIA FOUNDATION INC
Valuta: GBP
IBAN: GB33CITI18500818797250
Swift kód: CITIGB2L
Banki azonosító: 185008
€ EUR adományozáshoz
Számlaszám: 18796270
Számlatulajdonos: WIKIMEDIA FOUNDATION INC
Valuta: EUR
IBAN: GB12CITI18500818796270
Swift kód: CITIGB2L
Banki azonosító: 185008
Az € EUR számla megfelel a SEPA-nak.

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a banki átutalás útján érkező adományainak átvételét nem tudjuk automatikusan visszaigazolni, ezért kérjük, hogy tartsd meg a banki átutalás megerősítését. Ha adószámlát szeretnél kapni, azt tanácsoljuk, hogy vedd fel a kapcsolatot a bankoddal a Bill Pay-en keresztüli utaláshoz (USA) vagy adományozz más módon.

Az alapítvány az adományok után nem számít fel átutalási díjat, ugyanakkor az helyi bankod megteheti ezt. Határozottan javasoljuk, hogy az átutalás elindítása előtt keresd fel a bankodat, hogy megismerd a bank által az adományozás után felszámított költségeket, amelyek a Wikimédia részére történő utalással járhatnak.

További információkért, vagy ha bármilyen kérdésed van a banki átutalásokkal kapcsolatban, kérjük írj e-mailt a donate@wikimedia.org címre.

Csekk (levélben)

A csekken és pénzutalványon keresztüli adományokat az alábbi címen található zárolódobozunkban dolgozzuk fel. Kérjük, címezd a csekket a „Wikimedia Foundation, Inc.” részére. Kérjük, csatolj egy levelet, ami tartalmazza a neved, címed, telefonszámodl, e-mail címed és az adomány összegét. Kérjük, ne küldj készpénzt levélben. Ne feledd, hogy jelenleg nem fogadunk el csekkeket Franciaországból, Olaszországból vagy Spanyolországból.

Kérjük, a csekkeket vagy pénzutalványokat a következő címre küldd:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA
Megjegyzés: csekkeken történő adományokat közvetlenül a Washington DC-ben található központi tárolóhelyen dolgozzuk fel.

A 10 000 dollár vagy annál nagyobb összegű csekkek esetén kérjük, küldj e-mailt a benefactors@wikimedia.org címre, hogy értesíts a beérkező adományokról.

Adományozók által ajánlott alapok

Az adományozók által ajánlott alapok (Donor Advised Funds, DAF) lehetővé teszik, hogy a legkedvezőbb adókedvezményeket rugalmasan kombináld az általad előnyben részesített ügyek támogatása érdekében. Ha közvetlenül a DAF-tól kívánsz támogatást felajánlani a Wikimedia Foundation részére, kérjük, látogass el az alábbi linkekre:

Kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot a benefactors@wikimedia.org e-mai-címen keresztül, ha kérdésed van, illetve ha az általad választott DAF nem szerepel a listán.

Részvény adományozása

Annak érdekében, hogy a vagyonkezelőd továbbítani tudja a részvényeidet számunkra, kérjük, add meg brókerednek a nevünket és a számlaszámunkat. A tranzakció befejeztét követően kérjük, írj e-mailt a benefactors@wikimedia.org címre, hogy ellenőrizhessük a tranzakciót. Ellenőrzés nélkül nem áll módunkban köszönőlevelet és adószámlát kiállítani az ajándékért.

Bank Name
Bank of America
Account Name
Wikimedia Foundation – Gift Account
Account number
16-200-2942639
DTC Number
0955
Tax ID
20-0049703

Ha segítségre van szükséged a részvény adományozásához, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot:

Avi Cohen, Bank of America: avi.cohen@bofa.com


Alapítványi ajándék

A Wikimedia Endowment a szabadon megosztott tudás világa iránti tartós elkötelezettségünket jelképezi, most és a továbbiakban is. Hosszú távú növekedésre fordított alapként, szilárd pénzügyi alapot teremt a Wikipédia és más Wikimédia projektek számára, valamint segít biztosítani azok jövőjét. További információkért látogass el a wikimediaendowment.org oldalra, vagy küldj e-mailt a endowment@wikimedia.org címre.

Online adományozás

A Wikimedia Endowment számára adott ajándékod tartós előnyt jelent a jövő generációi számára. Az online adományozási űrlapunkon keresztül még ma ajándékozhatsz. A támogatás nyújtásának egyéb módjairól a wikimediaendowment.org oldalon tájékozódhatsz.


Hagyaték

A jövő generációi számára is támogathatod az ingyenes tudást azáltal, hogy ajándékozásról rendelkezel végakaratodban vagy egyéb befektetési programok keretében. Egy örökül hagyott ajándék neked most nem kerül semmibe, és bármikor, bármilyen okból megváltoztathatod. Amint sor került az intézkedésre, ajándékodat hozzáadjuk a Wikimedia Endowmenthez, ahol örökséged tovább él azáltal, hogy támogatást nyújtasz a Wikimédia projektekhez az állandóság jegyében.

A korábbi adományokkal kapcsolatos további információkért írj a legacy@wikimedia.org címre.

Támogatott ajándékok

A Támogatott ajándékok biztosítása egy nagyszerű, mégis egyszerű módszer a Wikimedia Foundation részére biztosított adományok megkétszerezéséhez vagy akár megháromszorozásához. A támogatott ajándékokkal kapcsolatos információkat a HEPdata biztosítja

Kattintson ide hogy megtudd, a munkáltatód támogatja-e az Wikimedia Foundation részére biztosított ajándékodat.

Ha kérdésed van a munkáltatód által támogatott ajándékkal kapcsolatban, kérjük, írj e-mailt a matching@wikimedia.org e-mail-címre.

A támogatott ajándékok fogadásához szükséges alapítvány jelöléséhez vagy regisztrációjához kérjük, add meg a következő elérhetőségeket:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA

Email: matching@wikimedia.org

Önkéntes órák támogatása

Sok vállalat a munkavállalóik önkéntességgel töltött idejét (ide tartoznak olyan feladatok, mint a Wikipédia vagy testvéroldalainak szerkesztése, a Wikioldalak védelme vandálok ellen és a MediaWiki-szoftverhez való hozzájárulás) nonprofit szervezeteknek biztosított pénzügyi ajándékkal gyarapítja. Tudj meg többet az önkéntes órák támogatási programjáról.

Ha kérdésed van az önkéntes órák támogatási programjával kapcsolatban, kérjük írj e-mailt a matching@wikimedia.org e-mail-címre

Levonás a bérszámfejtés során

Egyes munkáltatók az Egyesült Államokban és Kanadában egyszerű és kényelmes módszert kínálnak arra, hogy alkalmazottaik a bérszámfejtésen keresztül juttassák el hozzájárulásaikat a Wikimedia Foundation részére. Kérjük, ellenőrizd, hogy a te szervezetednél elérhető-e ez a lehetőség, majd küldd el a szükséges dokumentumokat a következő címre:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA

Kombinált szövetségi kampány

Számos szövetségi és állami alkalmazott dönt úgy, hogy a Wikimedia Foundation részére a kombinált szövetségi kampány (Combined Federal Campaign, CFC), azaz egy munkahely biztosítási program útján nyújt támogatást. Amennyiben szeretnéd a Wikimedia Foundationt az Educate America! CFC részeként támogatni, kérjük, fordulj az emberi erőforrások osztályához az utasítások megadásához.

CFC-számunk: 61478.

Kérdéseidet küldd a donate@wikimedia.org e-mail-címre.