Az adományozás más módjai

From Donate
Jump to navigation Jump to search

Wikimedia Foundation

Az adományozás más módjai

Hitel-/bankkártya

A hitel-/bankkártyával, eWallet vagy internetes bankolás (a kiválasztott országokban) útján folyósított adományokhoz, kérjük, válassza ki a földrészét, majd országát, ezt követően pedig a rendelkezésre álló fizetési módszer valamelyikét.

PayPal

A PayPalon keresztül történő adományozáshoz válassza a folytatáshoz szükséges pénznemet.(Felhívjuk figyelmét, hogy az országon belüli rendeletek miatt a szingapúri PayPal-adományokat továbbá nem áll módunkban feldolgozni.)

Havi ajándék

Kérjük, kattintson ide az automatikus havi adományozás hitel-/bankkártya vagy PayPal útján történő folyósításához.

A havi adományozás addig folyamatos lesz, ameddig Ön nem kéri annak törlését.

Ha hitel- vagy bankkártyán keresztül adományoz, bizonyos esetekben a hitelkártya-feldolgozók értesítenek minket, amikor a kártya adatait (beleértve a lejárat dátumát) frissítik, az adományozás folytonosságának érdekében.Ha kérdése van ezzel kapcsolatban, további információért forduljon hitelkártya-szolgáltatójához.

Csekk (levélben)

Kérjük, címezze a csekket a „Wikimedia Foundation, Inc.” részéreés adja fel az alábbi címre.Kérjük, csatoljon egy levelet a nevével, címével, telefonszámával, e-mail-címével és az adomány összegével.Kérjük, ne küldjön készpénzt levélben.

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA
Megjegyzés: csekkeken történő adományokat közvetlenül a Washington DC-ben található központi tárolóhelyen dolgozzuk fel.


Részvény adományozása

Annak érdekében, hogy a vagyonkezelőjétől továbbítani tudja a részvényeit számunkra, kérjük, adja meg brókerének a nevünket és számlaszámunkat.A tranzakció befejeztét követően, kérjük, írjon e-mailt a benefactors@wikimedia.org címre, hogy ellenőrizhessük a tranzakciót.Ellenőrzés nélkül nem áll módunkban köszönőlevelet és adószámlát kiállítani az ajándékért.

Wikimedia Foundation, Inc. Bank of America

DTC Eligible Securities The Depository Trust Company (DTC) DTC Account Number: 0955 Ref: #16-200-2942639 Account Name: Wikimedia Foundation – Gift Account

Ha segítségre van szüksége a részvény adományozásához, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot:

Banki átutalás

Az Egyesült Államokon belül, dollárban történő átutalások esetén a betéti számlánk a következő
Bank: Citibank
590 Market Street, San Francisco, California, 94104 USA
ABA/ACH# 321171184
A/C# 203129580
Nemzetközi átutaláshoz kérjük, használja az alábbiakat
Bank: Citigroup Centre
Canada Square
Canary Wharf
London E14 5LB
United Kingdom
£ GBP adományozásához
Számlaszám: 18797250
Számlatulajdonos: WIKIMEDIA FOUNDATION INC
Valuta: GBP
IBAN: GB33CITI18500818797250
Swift kód: CITIGB2L
Banki azonosító: 185008
€ EUR adományozása
Számlaszám: 18796270
Számlatulajdonos: WIKIMEDIA FOUNDATION INC
Valuta: EUR
IBAN: GB12CITI18500818796270
Swift kód: CITIGB2L
Banki azonosító: 185008

A Citigroupon keresztüli lehetőség kizárólag a nemzetközi átutalásokra vonatkozik.Az € EUR számla megfelel a SEPA-nak.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a banki átutalás útján érkező adományainak átvételét nem tudjuk automatikusan visszaigazolni, ezért kérjük, hogy tartsa meg a banki átutalás megerősítését.Ha adószámlát szeretne kapni, azt tanácsoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a bankjával a Bill Pay-en keresztüli utaláshoz (USA) vagy adományozzon más módon.

Az alapítvány az adományok után nem számít fel átutalási díjat, az Ön helyi bankja ugyanakkor ezt megteheti.Határozottan javasoljuk, hogy az átutalás elindítása előtt keresse fel a bankját, hogy megbizonyosodjon arról, megértette-e a bank által az adományozás után felszámított költségeket, amelyek a Wikimédia részére történő utalással járhatnak.

További információkért, vagy ha bármilyen kérdése van a banki átutalásokkal kapcsolatban, kérjük, írjon e-mailt a donate@wikimedia.org címre.

Alapítványi ajándék

Az egyik fontos mód, amellyel hozzájárulhat a Wikipédia hosszú távú sikerességéhez, hogy megjelöli a Wikimedia Foundationt a végrendeletében vagy adományt biztosít és csatlakozik a szabad és nyílt ismeretterjesztés jövőjének biztosításáért folytatott küldetésünkhöz.A Wikimedia Foundation célzott finanszírozást nyújt a Wikipédiában és testvérprojektjeiben rejlő lehetőségek és ígéretek megvalósításához - biztosítva a tudáshoz való hozzáférést bárkinek, bárhol. További információért vagy az ajándékozásért, írjon nekünk az endowment@wikimedia.org e-mail-címre.Hagyaték

A szabad ismeretterjesztés jövőjének támogatásának egyik módja a hagyaték.A hagyaték magában foglalja a Wikimedia Foundation részére biztosított, pénzügyi vagy ingatlantervein keresztüli, jövőbeli ajándékozást.Az ajándék jelenleg nem kerül semmibe, az a Wikimedia Foundation jövőbeli ajándéka lesz, amellyel segíthet nekünk megőrizni, építeni és biztosítani a jövőbeli generációk számára az ingyenes ismeretterjesztés jövőjét.Az Ön vagyonából származó ajándék mentesül az Egyesült Államok szövetségi ingatlanadója alól, és biztosítja, hogy a teljes ajándék a Wikipédia és annak testvéroldalait támogassa.

Alább található egy minta, amelyet a végrendeletében felhasználhat a Wikimedia Foundation részére biztosítani kívánt hagyatékához:

A(z) [ _____ USD (vagy egyéb valuta) értékű VAGY _____ százalékú tulajdonomat] örökül hagyom a Wikimedia Foundation részére, % Wikimedia Foundation részére (adószám: 20-0049703), amely jelenleg az 1. Montgomery Street, Suite 1600, San Francisco, Kalifornia, Egyesült Államok cím alatt bejegyzett, az Egyesült Államok Florida államának törvényeinek értelmében jótékony szervezetként működik, hogy azt saját belátása szerint, jótékony célokra felhasználja.


Támogatott ajándékok

A Támogatott ajándékok biztosítása egy nagyszerű, mégis egyszerű módszer a Wikimedia Foundation részére biztosított adományok megkétszerezéséhez vagy akár háromszorosához.

Kattintson ide hogy megtudja, a munkáltatója támogatja-e az Ön, Wikimedia Foundation részére biztosított ajándékát.

Ha kérdése van a munkáltatója által támogatott ajándékával kapcsolatban, kérjük, írjon e-mailt a matching@wikimedia.org e-mail-címre

A támogatott ajándékok fogadásához szükséges alapítvány jelöléséhez vagy regisztrációjához, kérjük, adja meg a következő elérhetőségeket:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA

Email: matching@wikimedia.org

Önkéntes órák támogatása

Sok vállalat a munkavállalóik önkéntességgel töltött idejét (ide tartoznak olyan feladatok, mint a Wikipédia vagy testvéroldalainak szerkesztése, a Wiki-oldalak védelme vandálok ellen és a MediaWiki-szoftverhez való hozzájárulás) nonprofit szervezeteknek biztosított pénzügyi ajándékkal gyarapítja. Tudjon meg többet az Önkéntes órák támogatásának programjáról.

Ha kérdése van az Önkéntes órás támogatásának programjával kapcsolatban, kérjük, írjon e-mailt a matching@wikimedia.org e-mail-címre

Levonás a bérszámfejtés során

Egyes munkáltatók az Egyesült Államokban és Kanadában egyszerű és kényelmes módszert kínálnak arra, hogy alkalmazottaik a bérszámfejtésen keresztül juttassák el hozzájárulásaikat a Wikimedia Foundation részére.Kérjük, ellenőrizze, hogy az Ön szervezeténél elérhető-e ez a lehetőség, majd küldje el a szükséges dokumentumokat a következő címre:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA

Kombinált szövetségi kampány

Számos szövetségi és állami alkalmazott dönt úgy, hogy a Wikimedia Foundation részére a Kombinált szövetségi kampány (Combined Federal Campaign, CFC), azaz egy munkahely biztosítási program útján nyújt támogatást.Amennyiben szeretné a Wikimedia Foundationt az Educate America részeként támogatni.CFC, kérjük, forduljon az emberi erőforrások osztályához az utasítások megadásához.

CFC-számunk: 61478.

Adományozók által ajánlott alapok

Az adományozók által ajánlott alapok (Donor Advised Funds, DAF) lehetővé teszik, hogy a legkedvezőbb adókedvezményeket rugalmassággal párosítsa az Ön által előnyben részesített ügyek támogatása érdekében.Ha közvetlenül a DAF-tól kíván támogatást ajánlani a Wikimedia Foundation részére, kérjük, olvassa el az alábbi linkeket:

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a benefactors@wikimedia.org e-mai-címen keresztül, ha kérdése van, illetve ha az Ön által választott DAF nem szerepel a listán.

Amazon Pay

Ön amerikai dollárban is teljesítheti adományát az Amazon Pay segítségével. Ehhez, kérjük, az összeg kiválasztása után válassza az „Amazon Pay” lehetőséget.Ha az Amazonon keresztül nem USA dollárban adományoz, kérjük, vegye figyelembe, hogy a finanszírozási forrást elutasíthatják, esetleg pénzváltási díjakkal kell számolnia.További információért javasoljuk, hogy lépjen kapcsolatba a bankjával.

Bitcoin


Donate with BitPay

Felhívjuk figyelmét, hogy a Wikimedia Foundation a bitcoinban érkezett adományokat csak bitcoinban tudja visszatéríteni.Mivel nem tárolunk bitcoinokat, a visszatérítéseket a kapott adomány USA dollárban átszámított értéke alapján számítjuk ki, amelyet az adományozáskor azonnali csere útján kaptunk, a visszatérítés kibocsátásakor pedig a fizetési feldolgozónk bitcoin eladási árfolyamát vesszük alapul.Nem áll módunkban visszatéríteni a hálózati és bányászati díjakat.A Wikimedia Foundation nem felelős az ingadozó árfolyamokon alapuló értékváltozásokért.

Kérdéseivel lépjen velünk kapcsolatba a donate@wikimedia.org e-mail-címen keresztül.