Τρόποι προσφοράς

From Donate
Jump to navigation Jump to search

Τρόποι προσφοράς

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας να κάνετε μια δωρεά στο ίδρυμα Wikimedia Foundation, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που φιλοξενεί τη Βικιπαίδεια και άλλα εγχειρήματα ελεύθερης γνώσης.

Διαδικτυακή δωρεά

Μπορείτε να δωρίσετε εύκολα και με ασφάλεια διαδικτυακά, μέσω μεθόδων όπως πιστωτική/χρεωστική κάρτα, PayPal, Apple Pay, Google Pay, Venmo, ηλεκτρονικό τραπεζικό έμβασμα και άλλες, ανάλογα με τη χώρα σας. Επιλέξτε την ήπειρό σας και στη συνέχεια τη χώρα σας για τους διαθέσιμους τρόπους πληρωμής.


Μηνιαία δωρεά

Μάθετε πώς η μηνιαία δωρεά σας υποστηρίζει τη Βικιπαίδεια ή κάντε μια αυτόματη μηνιαία δωρεά.

Μια μηνιαία δωρεά θα διεκπεραιώνεται μέχρι να μας ζητήσετε να την ακυρώσουμε.

Τραπεζικό έμβασμα

Δεχόμαστε μια σειρά νομισμάτων και η Citibank θα μετατρέψει το νόμισμά σας σε δολάρια ΗΠΑ ή ευρώ.

Για εγχώρια και διεθνή εμβάσματα σε δολάρια ΗΠΑ, ο λογαριασμός μας μόνο για καταθέσεις είναι

Τράπεζα: Citibank
Διεύθυνση: 99 Post St, San Francisco, CA 94104 USA
ABA/ACH#: 321171184
Κωδικός Swift: CITIUS33
A/C#: 203129580
Τηλέφωνο: (415) 817-9113
Για δωρεά σε (GBP)
Αριθμός λογαριασμού: 18797250
Όνομα λογαριασμού: WIKIMEDIA FOUNDATION INC
Νόμισμα: GBP
IBAN: GB33CITI18500818797250
Κωδικός Swift: CITIGB2L
Κωδικός Sort: 185008
Δωρεά σε EUR
Αριθμός λογαριασμού: 18796270
Όνομα λογαριασμού: WIKIMEDIA FOUNDATION INC
Νόμισμα: EUR
IBAN: GB12CITI18500818796270
Κωδικός Swift: CITIGB2L
Κωδικός Sort: 185008
Ο λογαριασμός σε ευρώ συμμορφώνεται με την SEPA.

Σημειώστε ότι δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτόματα την παραλαβή δωρεών μέσω τραπεζικών εμβασμάτων, οπότε διατηρήστε μια επιβεβαίωση του εμβάσματος από την τράπεζά σας. Εάν θέλετε να λάβετε απόδειξη, σας συμβουλεύουμε να επικοινωνήσετε με την τράπεζά σας για να εκτελέσετε ένα έμβασμα μέσω του Bill Pay (ΗΠΑ) ή για να κάνετε μια δωρεά με διαφορετικό τρόπο.

Το Ίδρυμα δεν χρεώνει τέλη εμβάσματος για δωρεές, αλλά η τοπική σας τράπεζα μπορεί να το κάνει. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να επικοινωνήσετε με την τράπεζά σας πριν ξεκινήσετε ένα έμβασμα, για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τις χρεώσεις που μπορεί να σας επιβληθούν κάνοντας μια δωρεά στο Wikimedia Foundation.

Για περισσότερες πληροφορίες ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τραπεζικά εμβάσματα, στείλτε email στο donate@wikimedia.org.

Επιταγές και εντολές πληρωμής (μέσω ταχυδρομείου)

Η επεξεργασία των δωρεών με επιταγή και εντολή πληρωμής γίνεται μέσω της τραπεζικής μας υπηρεσίας (lockbox), η οποία βρίσκεται στην παρακάτω διεύθυνση. Παρακαλούμε οι επιταγές να είναι πληρωτέες στο «Wikimedia Foundation, Inc.» και συμπεριλάβετε μια επιστολή με το όνομα, την ταχυδρομική διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση email και το ποσό της δωρεάς σας. Μη στέλνετε μετρητά μέσω ταχυδρομείου. Σημειώστε ότι επί του παρόντος δεν μπορούμε να δεχτούμε επιταγές από τη Γαλλία, την Ιταλία ή την Ισπανία.

Ταχυδρομήστε τις επιταγές ή τις εντολές πληρωμής σας στη διεύθυνση:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA

Για μεγάλες επιταγές ύψους 10.000 δολάρια ΗΠΑ και άνω, στείλτε email στο benefactors@wikimedia.org για να μας ενημερώσετε για την εισερχόμενη δωρεά σας.

Donor Advised Funds (Κεφάλαια Ενημερωμένου Δωρητή)

Τα Donor Advised Funds (Κεφάλαια Ενημερωμένου Δωρητή - DAF) σας επιτρέπουν να συνδυάσετε τα πιο ευνοϊκά φορολογικά οφέλη με την ευελιξία να υποστηρίξετε τους προτιμώμενους σκοπούς σας. Εάν θέλετε να προτείνετε μια επιχορήγηση στο ίδρυμα Wikimedia Foundation απευθείας από το DAF σας, μπορείτε να το κάνετε γρήγορα και εύκολα μέσω του συνεργάτη μας Overflow: ακολουθήστε απλά τον παρακάτω σύνδεσμο:

Επιχορήγηση DAF στο ίδρυμα Wikimedia

Επικοινωνήστε μαζί μας στο benefactors@wikimedia.org εάν έχετε ερωτήσεις ή εάν το DAF της επιλογής σας δεν αναφέρεται.

Δωρεά μετοχών

Η δωρεά μετοχών είναι ένας από τους πλέον φορολογικά αποδοτικούς τρόπους προσφοράς και σας επιτρέπει να επηρεάσετε την αποστολή μας, εξοικονομώντας παράλληλα χρήματα από τους φόρους σας. Μέσω του συνεργάτη μας Overflow, τώρα είναι πιο εύκολο και πιο ασφαλές από ποτέ να κάνετε μια δωρεά μετοχών. Για περισσότερες πληροφορίες ή για να δωρίσετε μετοχές, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Δωρεά μετοχών στο Ίδρυμα Wikimedia

Όταν λάβουμε ειδοποίηση ότι παραλήφθηκε η μετοχή, θα συντάξουμε μια επιστολή επιβεβαίωσης που θα περιλαμβάνει τον αριθμό των μετοχών, το όνομα της μετοχής και την ημερομηνία παραλαβής της μετοχής. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή χρειάζεστε οποιαδήποτε υποστήριξη, επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση benefactors@wikimedia.org.

Προικώα δωρεά

Το Wikimedia Endowment αποτελεί τη διαρκή δέσμευσή μας για έναν κόσμο με ελεύθερα μοιρασμένες γνώσεις, τώρα και στο διηνεκές. Ως κεφάλαιο που επενδύεται για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, δημιουργεί μια σταθερή οικονομική βάση για τη Βικιπαίδεια και άλλα έργα του Wikimedia και βοηθά στη διασφάλιση του μέλλοντός τους. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το wikimediaendowment.org ή στείλτε μας email στο endowment@wikimedia.org.

Διαδικτυακή δωρεά

Η δωρεά σας στο Wikimedia Endowment θα έχει διαρκές όφελος για τις μελλοντικές γενιές. Μπορείτε να κάνετε μια δωρεά σήμερα μέσω της φόρμας διαδικτυακής δωρεάς μας. Για πληροφορίες σχετικά με άλλους τρόπους προσφοράς στο Endowment Fund, επισκεφθείτε το wikimediaendowment.org.


Κληροδότημα

Μπορείτε να υποστηρίξετε το μέλλον της ελεύθερης γνώσης για τις επόμενες γενιές, κάνοντας μια δωρεά στη διαθήκη σας ή σε άλλα σχέδια κληροδότησης. Ένα κληροδότημα δεν σας κοστίζει τίποτα τώρα και μπορείτε να το αλλάξετε οποιαδήποτε στιγμή, για οποιονδήποτε λόγο. Μόλις πραγματοποιηθεί η δωρεά σας, θα προστεθεί στο Wikimedia Endowment, όπου το κληροδότημά σας θα ζει παρέχοντας υποστήριξη στα έργα του Wikimedia στο διηνεκές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κληροδοτήματα, επικοινωνήστε στο legacy@wikimedia.org.

Ισόποσες δωρεές

Η ισόποση δωρεά είναι ένας εξαιρετικός, εύκολος τρόπος να διπλασιάσετε ή ακόμα και να τριπλασιάσετε τη δωρεά σας προς το ίδρυμα Wikimedia Foundation.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε αν ο εργοδότης σας θα προσφέρει ποσό ίσο με τη δωρεά σας στο ίδρυμα Wikimedia Foundation. Πληροφορίες ισόποσων δωρεών παρέχονται από την HEPdata.

Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τις ισόποσες δωρεές από τον εργοδότη σας, στείλτε email στο matching@wikimedia.org.

Για να προτείνετε ή να καταχωρίσετε το ίδρυμα ώστε να λαμβάνει ισόποσες δωρεές, δώστε τα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA

Email: matching@wikimedia.org

Αντιστοίχιση ωρών εθελοντισμού

Πολλές εταιρείες θα αντιστοιχίσουν τον χρόνο που αφιερώνει ένας εργαζόμενος στον εθελοντισμό (αυτό περιλαμβάνει εργασίες όπως η επεξεργασία της Βικιπαίδειας ή των αδελφικών ιστότοπων της, έλεγχο των σελίδων Wiki για βανδαλισμούς και η συνεισφορά στο λογισμικό MediaWiki) με μια οικονομική δωρεά στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα ωρών εθελοντισμού.

Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα ωρών εθελοντισμού, στείλτε email στο matching@wikimedia.org.

Κράτηση από τη μισθοδοσία

Ορισμένοι εργοδότες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά προσφέρουν έναν εύκολο και βολικό τρόπο προσφοράς στο ίδρυμα Wikimedia Foundation μέσω κράτησης από τον μισθό σας. Επικοινωνήστε με τον οργανισμό σας για διαθεσιμότητα και στείλτε τα απαραίτητα έγγραφα στη διεύθυνση:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA

Συνδυασμένη Ομοσπονδιακή Εκστρατεία

Πολλοί ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί υπάλληλοι επιλέγουν να δωρίσουν στο ίδρυμα Wikimedia Foundation μέσω της Συνδυασμένης Ομοσπονδιακής Εκστρατείας (CFC), ένα πρόγραμμα προσφοράς στο χώρο εργασίας. Εάν θέλετε να συμπεριλάβετε το ίδρυμα Wikimedia Foundation ως μέρος του Educate America! CFC, επικοινωνήστε με το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού για οδηγίες.

Ο αριθμός μας στη CFC είναι 61478.

Για ερωτήσεις, επικοινωνήστε στο donate@wikimedia.org.