Altres maneres de donar

From Donate
Jump to navigation Jump to search

Altres maneres de donar

Gràcies pel teu interès en fer una donació a la Wikimedia Foundation, l’organització sense ànim de lucre que acull la Viquipèdia i altres projectes de lliure coneixement disponible per a tothom.

Donació en línia

Pots donar en línia de manera fàcil i segura mitjançant mètodes com ara una targeta de crèdit/dèbit, PayPal, Apple Pay, Google Pay, Venmo, transferència bancària en línia i altres, depenent del teu país. Selecciona el continent seguit del teu país per veure les formes de pagament disponibles.


Donació mensual

Descobreix com la teva donació mensual dona suport a Viquepèdiao fes una donació mensual automàtica.

La donació mensual es carregarà cada mes fins que ens demanis que l’anul·lem.

Transferència bancària

Acceptem varies divises, i Citibank convertirà la teva divisa a Dòlars americans o Euros.

Per a transferències nacionals i internacionals en dòlars estatunidencs (USD), el nostre compte només per a dipòsits és el següent
Banc: Citibank
Adreça: 99 Post St, San Francisco, CA 94104 USA
Número ABA/ACH: 321171184
Swift: CITIUS33
A/C#: 203129580
Número de compte: 203129580
Telèfon: (415) 817-9113
Per a donacions en lliures esterlines (GBP)
Número de compte: 18797250
Titular del compte: WIKIMEDIA FOUNDATION INC
Divisa: GBP
IBAN: GB33CITI18500818797250
Codi Swift: CITIGB2L
Codi de sucursal: 185008
Per a donacions en EUR
Número de compte: 18796270
Titular del compte: WIKIMEDIA FOUNDATION INC
Divisa: EUR
IBAN: GB12CITI18500818796270
Codi Swift: CITIGB2L
Codi de sucursal: 185008
El compte per a les transferències en EUR compleix els estàndards de la SEPA.

Tingues en compte que no podem confirmar automàticament la recepció de les donacions fetes per transferència bancària, per la qual cosa és important que obtinguis un justificant de la transferència del teu banc. Si necessites un rebut, et suggerim que contactis amb el teu banc per crear una transferència mitjançant Bill Pay (EUA) o que realitzis la donació mitjançant un mètode diferent.

La Fundació no cobra cap comissió de transferència per les donacions, però pot ser que el teu banc sí que ho faci. Et recomanem encaridament que consultis el teu banc abans d’iniciar una transferència per assegurar-te d’entendre els càrrecs en què pots incórrer en fer una donació a Wikimedia.

Si vols obtenir més informació o si tens cap pregunta sobre les transferències bancàries, envia un correu electrònic a donate@wikimedia.org.

Xec (per correu postal)

Les donacions per xec o ordre de pagament es processen des de el nostre apartat de correus. Estén el xec a nom de «Wikimedia Foundation, Inc.» i envia’l a l’adreça que es mostra a continuació. Adjunta-hi una carta amb el teu nom, adreça, número de telèfon, adreça de correu electrònic i import de la donació. No enviïs diners en efectiu per correu.

Tingues en compte que actualment no acceptem xecs emesos des de França, Itàlia o Espanya.

Envia els teus xecs o ordres de pagament a:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA
Nota: les donacions fetes amb xec es processen directament a la nostra caixa forta centralitzada, que es troba a Washington, DC.

Per a xecs de més de 10.000 $US, envia un correu electrònic a benefactors@wikimedia.org per a informar de la donació.

Fons assessorats per donants (Donor Advised Funds)

Els fons assessorats per donants (Donor Advised Funds, DAF) dels EUA permeten combinar els beneficis fiscals més favorables amb la flexibilitat per donar suport a les teves causes preferides. Si vols recomanar una donació a Wikimedia Foundation directament des del teu DAF, pots fer-ho de forma ràpida i senzilla a través del nostre soci Overflow, només cal accedir a l’enllaç següent:

Subvenció DAF a la Wikimedia Foundation

Posa’t en contacte amb nosaltres a benefactors@wikimedia.org si tens preguntes o si no apareix el teu DAF.

Donacions de participacions

La donació de participacions és una de les formes més eficients de donar amb què crear un impacte en la nostra missió alhora que permet deduir-se impostos. A través del nostre soci Overflow, ara és més fàcil i segur que mai fer una donació de participacions. Per a més informació o per a fer donacions, fes clic a l'enllaç següent.

Donació de participacions a la Wikimedia Foundation

Quan se’ns notifiqui que s’ha rebut la participació, generarem una carta de reconeixement que inclourà el nombre de participacions, el nom d’aquestes i la data en què es van rebre. Si tens cappregunta o necessites suport, poseu-vosen contacte amb nosaltres a benefactors@wikimedia.org.

Donació al Llegat de Wikimedia

El Wikimedia Endowment és el nostre compromís permanent amb un món de coneixements compartits gratuïtament, ara i per sempre. En ser un fons invertit per aconseguir un creixement a llarg termini, es crea una base financera sòlida per a la Viquipèdia i d’altres projectes de la Wikimedia, a més d’ajudar a garantir el seu futur. Per a més informació, visita wikimediaendowment.org o envia'ns un correu electrònic a endowment@wikimedia.org.

Fes una donació en línia

La teva donació a la Wikimedia Endowment tindrà un benefici durable per a les generacions futures. Pots fer un donatiu avui mateix a través del nostre formulari de donació online. Per obtenir informació sobre altres formes de contribuir al llegat, consulta wikimediaendowment.org.


Donacions de patrimoni

Pots recolzar el futur del coneixement gratuït per a les properes generacions fent una donació en el teu testament o en d’altres plans testamentaris. Un llegat no et suposa cap cost ara i es pot canviar en qualsevol moment, per qualsevol motiu. Un cop fet, la teva donació s'afegirà al Wikimedia Endowment, on el teu llegat seguirà viu recolzant els projectes de la Viquipèdia per sempre.

Per a més informació sobre com fer un llegat, posa’t en contacte amb legacy@wikimedia.org.

Igualació de donacions

La igualació de donacions és una manera senzilla i original de duplicar o fins i tot triplicar la teva donació a Wikimedia Foundation.

Fes clic aquí per saber si la teva empresa igualarà la teva donació a Wikimedia Foundation. Igualació de donació proveïda per HEPdata.

Si tens preguntes sobre la igualació de donacions a la teva empresa, envia un correu electrònic a matching@wikimedia.org.

Per nomenar o registrar la fundació perquè puguem rebre les igualacions de donacions, dona la següent informació de contacte a la teva empresa:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA

Email: matching@wikimedia.org

Igualació d’hores de voluntariat

Moltes empreses igualen el temps que un empleat dedica al voluntariat (com, per exemple, en l’edició de Viquipèdia o llocs que hi estiguin relacionats, la supervisió de les pàgines Wiki per detectar actes vandàlics i la contribució al programari MediaWiki) amb una aportació econòmica a l’organització sense ànim de lucre. Obtén més informació sobre el programa d’Igualació d’hores de voluntariat.

Si tens preguntes sobre el programa d’Igualació d’hores de voluntariat, escriu un correu electrònic a matching@wikimedia.org.

Deducció de la nòmina

Algunes empreses dels Estats Units i el Canadà ofereixen una forma fàcil i còmoda de fer donacions a Wikimedia Foundation mitjançant una deducció de la nòmina. Pregunta a la teva empresa si ofereixen aquesta opció i envia la documentació necessària a:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA

Combined Federal Campaign

Molts empleats federals i estatals dels EUA opten per fer donacions a Wikimedia Foundation mitjançant la Combined Federal Campaign (CFC), un programa de donacions al llocs de treball. Si vols fer una donació a Wikimedia Foundation en el marc de la CFC «Educate America!», contacta amb el departament de recursos humans de la teva empresa perquè t’expliquin com pots fer-ho.

El nostre número de CFC és 61478.

Si tens preguntes, escriu a donate@wikimedia.org.