Altres maneres de donar

From Donate
Jump to navigation Jump to search

Wikimedia Foundation

Altres maneres de donar

Targeta de crèdit/dèbit

Per a donacions amb targeta de crèdit/dèbit, cartera electrònica o banca per internet (només disponible per a determinats països), selecciona el teu continent i després el teu país per conèixer els mètodes de pagament disponibles.

PayPal

Per donar amb PayPal, selecciona una moneda per continuar. (Tingues en compte que, a causa de la normativa nacional, ja no podem processar les donacions de PayPal realitzades des de Singapur).

Donació mensual

Fes clic aquí per fer una donació mensual automàtica amb targeta de crèdit/dèbit o PayPal.

La donació mensual es carregarà cada mes fins que ens demanis que l’anul·lem.

Si fas la donació amb targeta de crèdit/dèbit, en alguns casos, els processadors de targetes de crèdit ens avisaran quan s’actualitzin les dades de la targeta (inclosa la data de caducitat) per assegurar-se que la donació mensual no s’interrompi. Si tens dubtes al respecte, posa’t en contacte amb el proveïdor de la teva targeta de crèdit per obtenir-ne més informació.

Xec (per correu postal)

Estén el xec a nom de «Wikimedia Foundation, Inc.» i envia’l a l’adreça que es mostra a continuació. Adjunta-hi una carta amb el teu nom, adreça, número de telèfon, adreça de correu electrònic i import de la donació. No enviïs diners en efectiu per correu.

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA
Nota: les donacions fetes amb xec es processen directament a la nostra caixa forta centralitzada, que es troba a Washington, DC.


Donacions de participacions

Per fer-nos arribar donacions de les teves participacions, dona al teu broker el nostre nom i número de compte. Quan la transacció s’hagi completat, envia un correu electrònic a benefactors@wikimedia.org perquè puguem verificar-la. Sense aquesta verificació, no podem enviar-te la carta d’agraïment i el rebut de la teva donació.

Wikimedia Foundation, Inc. Bank of America

DTC Eligible Securities The Depository Trust Company (DTC) DTC Account Number: 0955 Ref: #16-200-2942639 Account Name: Wikimedia Foundation – Gift Account

Si necessites ajuda per fer una donació de participacions, posa’t en contacte amb:

Transferència bancària

Per a les transferències nacionals (dins dels EUA) en dòlars americans (USD), el nostre compte només per a dipòsits és el següent
Banc: Citibank
Adreça: 590 Market Street, San Francisco, California, 94104 USA
Número ABA/ACH: 321171184
Número de compte: 203129580
Per a transferències internacionals, utilitza el compte següent
Banc: Citigroup Centre
Canada Square
Canary Wharf
Londres E14 5LB
United Kingdom
Per a donacions en lliures esterlines (GBP)
Número de compte: 18797250
Titular del compte: WIKIMEDIA FOUNDATION INC
Divisa: GBP
IBAN: GB33CITI18500818797250
Codi Swift: CITIGB2L
Codi de sucursal: 185008
Per a donacions en EUR
Número de compte: 18796270
Titular del compte: WIKIMEDIA FOUNDATION INC
Divisa: EUR
IBAN: GB12CITI18500818796270
Codi Swift: CITIGB2L
Codi de sucursal: 185008

L’opció de pagaments internacionals mitjançant el compte de Citigroup només és per a transferències bancàries. El compte per a les transferències en EUR compleix els estàndards de la SEPA.

Tingues en compte que no podem confirmar automàticament la recepció de les donacions fetes per transferència bancària, per la qual cosa és important que obtinguis un justificant de la transferència del teu banc. Si necessites un rebut, et suggerim que contactis amb el teu banc per crear una transferència mitjançant Bill Pay (EUA) o que realitzis la donació mitjançant un mètode diferent.

La Fundació no cobra cap comissió de transferència per les donacions, però pot ser que el teu banc sí que ho faci. Et recomanem encaridament que consultis el teu banc abans d’iniciar una transferència per assegurar–te d’entendre els càrrecs en què pots incórrer en fer una donació a Wikimedia.

Si vols obtenir més informació o si tens cap pregunta sobre les transferències bancàries, envia un correu electrònic a donate@wikimedia.org.

Donació al Llegat de Wikimedia

Una manera important d’ajudar la Viquipèdia a prosperar a llarg termini és incloure El Llegat de Wikimedia al teu testament o fer una donació i unir-te al nostre equip per garantir el futur del coneixement gratuït i obert. El Llegat de Wikimedia és un fons creat especialment per a impulsar el poder i la promesa de la Viquipèdia i els projectes que hi estiguin relacionats i garantir l’accés al coneixement per a tothom, a tot arreu. Per obtenir més informació al respecte o fer una donació, envia’ns un correu electrònic a endowment@wikimedia.org.Donacions de patrimoni

Una manera de donar suport al futur del coneixement gratuït és mitjançant una donació de patrimoni. Una donació de patrimoni consisteix a fer una donació futura al Llegat de Wikimedia mitjançant els teus plans financers o patrimonials. La donació no et suposarà cap cost ara mateix, sinó que serà una donació futura al Llegat de Wikimedia que ens ajudarà a preservar, construir i garantir el futur del coneixement gratuït per a les generacions futures. La donació del teu patrimoni està exempta dels impostos sobre patrimoni federals dels Estats Units, de manera que podràs estar segur que tota la teva donació es destinarà a donar suport a la Viquipèdia i els llocs que hi estiguin relacionats.

A continuació, es mostra un exemple de declaració que pots utilitzar al teu testament per a fer una donació de patrimoni a Wikimedia Foundation:

Dono, llego i entrego [la suma de _____ EUR (o qualsevol altra moneda) o el _____ per cent del romanent del meu patrimoni] al Llegat de Wikimedia de la Wikimedia Foundation (número d’identificació fiscal: 20-0049703), una societat benèfica organitzada en virtut de les lleis de l’estat de Florida, Estats Units, actualment amb domicili social a 1 Montgomery Street, Suite 1600, San Francisco, Califòrnia, Estats Units, perquè la utilitzi per als seus projectes generals de beneficència a la seva discreció.


Igualació de donacions

La igualació de donacions és una manera senzilla i original de duplicar o fins i tot triplicar la teva donació a Wikimedia Foundation.

Fes clic aquí per saber si la teva empresa igualarà la teva donació a Wikimedia Foundation.

Si tens preguntes sobre la igualació de donacions a la teva empresa, envia un correu electrònic a matching@wikimedia.org.

Per nomenar o registrar la fundació perquè puguem rebre les igualacions de donacions, dona la següent informació de contacte a la teva empresa:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA

Email: matching@wikimedia.org

Igualació d’hores de voluntariat

Moltes empreses igualen el temps que un empleat dedica al voluntariat (com, per exemple, en l’edició de Viquipèdia o llocs que hi estiguin relacionats, la supervisió de les pàgines Wiki per detectar actes vandàlics i la contribució al programari MediaWiki) amb una aportació econòmica a l’organització sense ànim de lucre. Obtén més informació sobre el programa d’Igualació d’hores de voluntariat.

Si tens preguntes sobre el programa d’Igualació d’hores de voluntariat, escriu un correu electrònic a matching@wikimedia.org.

Deducció de la nòmina

Algunes empreses dels Estats Units i el Canadà ofereixen una forma fàcil i còmoda de fer donacions a Wikimedia Foundation mitjançant una deducció de la nòmina. Pregunta a la teva empresa si ofereixen aquesta opció i envia la documentació necessària a:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA

Combined Federal Campaign

Molts empleats federals i estatals dels EUA opten per fer donacions a Wikimedia Foundation mitjançant la Combined Federal Campaign (CFC), un programa de donacions al llocs de treball. Si vols fer una donació a Wikimedia Foundation en el marc de la CFC «Educate America!», contacta amb el departament de recursos humans de la teva empresa perquè t’expliquin com pots fer-ho.

Our CFC number is 61478.

Fons assessorats per donants (Donor Advised Funds)

Els fons assessorats per donants (Donor Advised Funds, DAF) dels EUA permeten combinar els beneficis fiscals més favorables amb la flexibilitat per donar suport a les teves causes preferides. Si vols recomanar una donació a Wikimedia Foundation directament des del teu DAF, consulta els enllaços següents:

Posa’t en contacte amb nosaltres a benefactors@wikimedia.org si tens preguntes o si no apareix el teu DAF.

Amazon Pay

També pots fer una donació en dòlars americans (USD) mitjançant Amazon Pay. Només has de seleccionar l’import i triar «Amazon Pay». Tingues en compte que, si fas la donació a través d’Amazon en una moneda que no sigui el dòlar dels Estats Units, pot ser que es rebutgi la teva font de finançament o que hagis de pagar comissions pel canvi de moneda. T’aconsellem que contactis amb el teu banc per obtenir més informació al respecte.

Cryptocurrency

You can donate with cryptocurrencies including Bitcoin, Bitcoin Cash, and Ether using BitPay.

Donate with BitPay

Tingues en compte que Wikimedia Foundation només pot tornar les donacions realitzades amb Bitcoin amb aquesta mateixa moneda. Atès que no emmagatzemem Bitcoins, les devolucions es calcularan en funció de l’import en USD que haguem rebut mitjançant el canvi de moneda instantani en el moment de la donació, mitjançant la taxa de venda de Bitcoin del nostre processador de pagaments vigent en el moment de la devolució. Les taxes de xarxa i mineria no es poden reemborsar. Wikimedia Foundation no es fa responsable de cap alteració del valor basada en fluctuacions dels tipus de canvi..

Si tens preguntes, escriu a donate@wikimedia.org.