Andere manieren om te geven

From Donate
Jump to navigation Jump to search

Andere manieren om te geven

Bedankt voor je interesse in het doneren aan de Wikimedia Foundation, de non-profitorganisatie die Wikipedia en andere vrijekennisprojecten organiseert.

Online schenking

Je kunt gemakkelijk en veilig online schenken via methoden zoals creditcard/betaalpas, PayPal, Apple Pay, Google Pay, Venmo, online bankoverschrijving en andere, afhankelijk van je land. Selecteer voor beschikbare betaalmethoden je continent gevolgd door je land.


Maandelijkse gift

Ontdek hoe je maandelijkse donatie Wikipedia ondersteunt of doe een automatische maandelijkse donatie.

Een maandelijkse donatie wordt verwerkt totdat u ons vraagt om deze te annuleren.

Bankoverschrijving

We accepteren een verscheidenheid aan valuta’s, en Citibank zal je valuta omzetten naar USD of EUR.

Voor binnenlandse en internationale overschrijvingen in USD is onze stortingsrekening
Bank: Citibank
Adres: 99 Post St, San Francisco, CA 94104 USA
ABA/ACH#: 321171184
Swiftcode: CITIUS33
A/C-NUMMER: 203129580
Telefoonnummer: (415) 817-9113
Om te doneren in £ GBP
Rekeningnummer: 18797250
Naam van de rekening: WIKIMEDIA FOUNDATION INC
Valuta: GBP
IBAN: GB33CITI18500818797250
Swiftcode: CITIGB2L
Sortcode: 185008
Om te doneren in € EUR
Rekeningnummer: 18796270
Naam van de rekening: WIKIMEDIA FOUNDATION INC
Valuta: EUR
IBAN: GB12CITI18500818796270
Swiftcode: CITIGB2L
Sortcode: 185008
De rekening voor € EUR voldoet aan SEPA.

N.B.: we kunnen de ontvangst van donaties via bankoverschrijvingen niet automatisch bevestigen, bewaar daarom de overschrijvingsbevestiging van uw bank. Als je een ontvangstbewijs wilt ontvangen, raden we je aan contact op te nemen met je bank om een overschrijving aan te maken via Bill Pay (VS) of via een andere methode te doneren.

De Foundation brengt geen overschrijvingskosten voor donaties in rekening, maar je plaatselijke bank kan dat mogelijk wel doen. Wij raden je ten zeerste aan om contact op te nemen met je bank voordat u een overschrijving start, zodat je weet welke kosten er mogelijk verbonden zijn aan een donatie aan Wikimedia.

Voor meer informatie of eventuele vragen over bankoverschrijvingen kun je een e-mail sturen naar donate@wikimedia.org.

Cheque (via de post)

Donaties per cheque en postwissel worden verwerkt via onze kluis, die zich op het onderstaande adres bevindt. Gelieve cheques betaalbaar te stellen aan "Wikimedia Foundation, Inc." en voeg een brief toe met je naam, postadres, telefoonnummer, e-mailadres en het donatiebedrag. Stuur geen contant geld via de post. Houd er rekening mee dat we momenteel geen cheques uit Frankrijk, Italië of Spanje kunnen accepteren.

Stuur je cheques of postwissels naar:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA

Stuur voor cheques van $ 10.000 en hoger een e-mail naar benefactors@wikimedia.org om ons op de hoogte te stellen van je inkomende donatie.

Fondsen op naam (Donor Advised Funds)

Via Donor Advised Funds (DAF's) kun je de beste belastingvoordelen combineren met de flexibiliteit om te geven aan de goede doelen van je voorkeur. Als je rechtstreeks vanuit je Donor Advised Fund (DAF) een subsidie aan de Wikimedia Foundation wilt aanbevelen, kun je dit snel en gemakkelijk doen via onze partner Overflow. Volg de onderstaande link:

DAF-bijdrage aan de Wikimedia Foundation

Neem contact met ons op via benefactors@wikimedia.org als je vragen hebt of als de DAF van je keuze niet in de lijst is opgenomen.

Aandelendonatie

Het doneren van aandelen is een van de meest belastingefficiënte manieren om te schenken en stelt je in staat om impact op onze missie te maken terwijl je minder belasting betaalt. Via onze partner Overflow is het nu gemakkelijker en veiliger dan ooit om een aandelendonatie te doen. Volg de onderstaande link voor meer informatie of om aandelen te doneren.

Aandelendonatie aan de Wikimedia Foundation

Wanneer we de mededeling krijgen dat de aandelen zijn ontvangen, genereren we een bevestigingsbrief met het aantal aandelen, de naam van de aandelen en de datum waarop de aandelen zijn ontvangen. Als je vragen hebt of ondersteuning nodig hebt, neem dan contact met ons op via benefactors@wikimedia.org.

Schenking aan Endowment

De Wikimedia Endowment is onze blijvende inzet voor een wereld van vrij gedeelde kennis, nu en voor altijd. Als een fonds dat wordt geïnvesteerd voor langetermijngroei, creëert het een solide financiële basis voor Wikipedia en andere Wikimedia-projecten en helpt het hun toekomst te waarborgen. Ga voor meer informatie naar Wikimedia Endowment, of stuur ons een e-mail op endowment@wikimedia.org.

Online doneren

Je schenking aan de Wikimedia Endowment heeft een blijvend voordeel voor toekomstige generaties. Je kunt vandaag nog een schenking doen via ons online donatieformulier. Ga voor informatie over andere manieren om aan de Endowment te schenken naar wikimediaendowment.org.


Testamentaire gift

Je kunt de toekomst van gratis kennis voor toekomstige generaties ondersteunen door een schenking te doen in je testament of andere nalatenschapsregelingen. Een legaatschenking kost je nu niets en kan op elk moment en om welke reden dan ook worden gewijzigd. Nadat je schenking is gerealiseerd, wordt deze toegevoegd aan de Wikimedia Endowment, waar je nalatenschap zal voortleven door eeuwigdurende ondersteuning te bieden aan Wikimedia-projecten.

Neem voor meer informatie over legaatdonaties contact op met legacy@wikimedia.org.

Giftverdubbeling

Giftverdubbeling is een goede en makkelijke manier om je donatie aan de Wikimedia Foundation te verdubbelen.

Klik hier om te zien of je werkgever je gift aan de Wikimedia Foundation verdubbelt. Informatie over giftverdubbeling verstrekt door HEPdata.

Als je vragen hebt over het verdubbelen van je gift door je werkgever, stuur dan een e-mail naar matching@wikimedia.org.

Om de stichting voor te dragen of aan te melden voor het ontvangen van giftverdubbelingen, verstrek je de volgende contactinformatie:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA

Email: matching@wikimedia.org

Donaties voor vrijwilligerswerk

Veel bedrijven zullen de tijd die een werknemer besteedt aan vrijwilligerswerk (dit omvat taken zoals het bewerken van Wikipedia of zijn zustersites, het controleren van Wiki-pagina's op vandalen en het bijdragen aan de MediaWiki-software) koppelen aan een financiële schenking aan de non-profitorganisatie. Lees meer over dit programma.

Als je vragen hebt over het programma "Donaties voor vrijwilligerswerk", kun je contact opnemen met matching@wikimedia.org.

Doneren via loonstrookje

Sommige werkgevers in de Verenigde Staten en Canada bieden een eenvoudige en makkelijke manier om te doneren aan de Wikimedia Foundation via het loonstrookje. Doe navraag bij je organisatie of deze mogelijkheid beschikbaar is en stuur het benodigde papierwerk naar:

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA

Gecombineerde Federale Campagne

Veel ambtenaren kiezen ervoor om aan de Wikimedia Foundation te geven via de Combined Federal Campaign (CFC), een donatieprogramma via de werkomgeving. Als je wilt doneren aan de Wikimedia Foundation als onderdeel van het Educate America! CFC-programma, kun je contact opnemen met je afdeling personeelszaken voor instructies over schenkingen.

Ons CFC-nummer is 61478.

Bij vragen kun je contact opnemen met donate@wikimedia.org.