Problemer med å donere?

From Donate
Jump to navigation Jump to search

Problemer med å donere?

Er denne siden sikker?

Donasjonsnettstedet til Wikimedia Foundation er svært sikkert. Etter å ha klikket på et banner eller en donasjonslenke, tas du til en side som er på et sikret nettsted (https); all informasjon krypteres og håndteres etter den høyeste datavernstandarden.

Min foretrukne betalingsmåte tilbys ennå ikke av Wikimedia Foundation.

Vi beklager at vi ikke kan tilby din foretrukne betalingsmåte. I fremtidige innsamlingsaksjoner håper vi at vi kan tilby flere betalingsmåter for flere typer valuta. Se den fullstendige listen over mulige måter å donere på her.

Hvorfor ble min betalingskortdonasjon avvist?

Hvis du ikke klarte å donere, vennligst sjekk bankkortet/kredittkortet ditt om det oppsto problemer.

 • Kortet ditt må kunne brukes internasjonalt. Kort som kun kan brukes innenlands vil ikke bli akseptert. Ring banken din og få dem til å åpne kortet for internasjonal bruk.
 • Det er et økt sikkerhetsfokus i EU/Storbritannia der noen banker krever at en PIN-kode skal være tilknyttet kredittkortet ditt (3D Secure). Dette kan være en grunn til avvisning hvis PIN-koden mangler, eller ikke stemmer overens. Du bør kanskje ta dette opp med banken din.
 • Ikke alle virtuelle bankkort/kredittkort er aksepterte ennå. Slike kort brukes ofte for kjøp på internett for å beskytte ens faktiske bankkort/kredittkort. Vær oppmerksom på at donasjonsprosessen er støttet av profesjonelle organisasjoner, så din informasjon er trygg hos oss. Hvis ditt virtuelle bankkort ikke fungerer, prøv å bruke et mer tradisjonelt bankkort eller kredittkort.
 • Hvis du bruker et bankkort, vær oppmerksom på at sikkerhetskoden (CVV) er valgfri. Hvis kortet ditt ikke har en, ikke fyll ut feltet.
 • Det kan være at banken din ikke lot transaksjonen gå gjennom. Dette er sannsynlig hvis det er første gang du donerer til Wikimedia. Vennligst ring banken din og spør om de blokkerte transaksjonen, og be dem om å la den gå gjennom. Da vil heller ikke fremtidige donasjoner bli blokkert. Hvis banken din eller kredittkortselskapet ditt ikke finner et problem, kontakt oss på donate@wikimedia.org.[1] For sikkerhets skyld, ikke send kortnummeret ditt i e-posten.

Hvorfor ble min PayPal-donasjon avvist?

Hvis din Pay-Pal-donasjon ble avvist, eller din abonnementsdonasjon ble avvist, vennligst kontakt Pay-Pals kundeservice for videre informasjon. Du kan også ringe til Pay-Pal på 402-935-2050, eventuelt på 888-221-1161 hvis du er i USA. Noen vanlige problemer inkluderer:

 • For noen betalinger trenger Pay-Pal at man har en reserve-betalingsmåte; dette er vanlig hvis man har brukt mye penger på kontoen nylig. Prøv å legg til en betalingsmåte til på Pay-Pal for å løse problemet.
 • PayPal vil noen ganger gi en feilmelding som sier at de ikke kan prosessere transaksjonen fordi du er i et gitt land. Det er vanlig at denne meldingen blir gitt feil, og at Pay-Pal faktisk bare trenger mer informasjon fra deg. Ta kontakt med Pay-Pals kundeservice og se om de kan finne problemet. Dette problemet er spesielt vanlig i Asia og Oseania.
 • Vær oppmerksom på at på grunn av disse landenes lover, kan vi ikke ta imot Pay-Pal-donasjoner fra Singapore.

Jeg fikk en feilmelding, men det ble trukket penger fra kortet mitt eller Pay-Pal-en min.

 • Hvis du fikk en feilmelding som sa at din donasjon ikke ble akseptert eller prosessert, så betyr det at Wikimedia Foundation ikke kunne prosessere den. Vennligst kontakt oss på donate@wikimedia.org[1] for mer informasjon. Ikke skriv kortnummeret ditt i e-posten.
 • Det kan være at banken din sier at transaksjonen gikk gjennom, siden det ble trukket penger fra kontoen din. Dette er vanlig prosedyre, og pengene burde være på kontoen din igjen etter tre til fem dager hvis transaksjonen ikke gikk gjennom. Hvis du vil prøve å donere igjen, så kan du besøke denne siden for alle måtene du kan donere på.

Hvorfor aksepterer ikke donasjonsskjemaet informasjonen min?

Pass på at du bruker den nyeste versjonen av nettleseren din, at du har JavaScript skrudd på, og at du ikke har blokkert siden. Pass også på at du har skrevet all informasjonen riktig, sjekk at du har skrevet kortnummeret ditt riktig og e-postadressen din riktig. Pass på at det ikke er noen unødvendige mellomrom i noen av feltene.

Hvorfor fikk jeg et varsel om ugyldig eller utdatert sertifikat da jeg prøvde å donere?

Du trenger ikke bekymre deg om du får en advarsel om ugyldig/utdatert sertifikat. Det skyldes sannsynligvis at nettleseren din er utdatert. For å best mulig sikre dine opplysninger, anbefaler vi at du oppdaterer til en nyere versjon, eller bytter til en annen nettleser.

Hvorfor ser jeg ikke min valuta eller mitt land i donasjonsskjemaet?

Donasjonsbanneret du trykket på er satt opp for å finne din lokasjon basert på din IP-adresse. Noen donerere får problemer med dette, siden IP-adressen de har ikke reflekterer det landet de faktisk er i. Dette er ofte et problem for de som reiser. Hvis du har problem med dette, send en e-post til donate@wikimedia.org.[1] Skriv hvilket land du er i og valutaen du vil betale med, så vil vi sende deg den riktige donasjons-URL-en.

Hvordan kan jeg oppdatere eller kansellere min periodiske donasjon?

For instruksjoner på slike betalinger, se denne siden.

Hvorfor er beløpet på kontoutskriften min større enn beløpet jeg donerte?

Hverken Wikimedia Foundation eller selskapene vi bruker til å behandle kredittkortbetalinger med bruker transaksjonsgebyrer på donasjoner. I enkelte tilfeller kan imidlertid banker ha gebyrer for transaksjoner på tvers av landegrenser og utenlands. Vi jobber med å minimere dette og vi beklager hvis du er blitt utsatt for slike belastninger. Siden vi ikke samler inn disse gebyrene kan vi ikke refundere dem til deg, men hvis du ønsker en refusjon av donasjonen din for å kompensere for dem, sender du en e-post til donate@wikimedia.org[1].

Fortsatt problemer?

Donasjonsteamet vårt er veldig lite, så vær sikker på at du har lest gjennom alle de vanlige spørsmålene over. Se også OSS-siden. Hvis problemet ditt enda ikke har blitt løst, så send en e-post til donate@wikimedia.org[1]. La oss vite hvilken nettleser og donasjonslenke du bruker. Gi også en beskrivelse an problemet, og gjerne et skjermbilde. Ikke inkluder kredittkortnumre i e-posten din.

 1. 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 På grunn av mengden forespørsler vi mottar bruker vi Zendesk som en donorresponsplattform. Ved å sende e-post til donate@wikimedia.org forstår du at informasjonen din vil bli behandlet av Zendesk Group i samsvar med Zendesks vilkår. Brukere fra følgende land bør se Avsnitt A i Zendesks retningslinjer for personvern for mer informasjon om Zendesks landsspesifikke praksiser: Australia, Brasil, Canada, Japan, New Zealand og Singapore.