Svårigheter att lämna bidrag?

From Donate
Jump to navigation Jump to search

Svårigheter att lämna bidrag?

Om du har problem med din donation eller behöver ställa frågor, ta gärna en titt på vår vanliga frågor Om du fortfarande tvivlar eller behöver hjälp med din transaktion, var vänlig kontakta donate@wikimedia.org.[1].

Är denna sida säker?

Wikimedia Foundations insamlings webbplats är extremt säker. Efter att du har klickat på en banner eller följt en insamlingslänk kommer du till en säker webbplats (https). All information krypteras och hanteras enligt högsta standard för dataskydd.

Den betalningsmetod jag vill använda erbjuds inte ännu av Wikimediastiftelsen.

Vi beklagar att vi för närvarande inte kan erbjuda din föredragna betalningsmetod. I framtida insamlingar hoppas vi ha ytterligare valutaalternativ för donationer. Se även vår fullständiga lista över andra donationssätt.

Varför blev min kreditkorts-/bankkortsdonation inte godkänd?

Om din betalning nekades eller om du inte lyckades skriva in din kortinformation på vår donationssida, var vänlig kontrollera ditt kredit-/bankkort i följande fall:

 • Ditt kredit-/bankkort måste gå att använda internationellt. Kort som bara kan användas i ett land (så kallade inhemska kort) kan inte godtas i nuläget.
 • Det finns ett ökat fokus på säkerhet i EU och Storbritannien, så vissa banker kräver att en PIN-kod kopplas till kreditkortet (3D Secure). Om den koden saknas eller inte stämmer, avvisas betalningen. Ta då upp det med den bank som utfärdade kortet.
 • Alla virtuella kort godkänns inte för tillfället. Virtuella kort används ofta vid köp på nätet, för att skydda ditt verkliga korts känsliga information. Du kan dock lita på att vår hantering av donationer sköts av professionella och fullt fungerande processorer och din information hanteras ytterst säkert. Om ditt virtuella kort inte godkänns, vänligen använd ditt vanliga kredit-/bankkort istället.
 • Om du använder ditt bankkort, kom ihåg att säkerhetskoden (CVV) är valfri. Om ditt bankkort inte har något CVV, hoppa över det fältet.
 • Din bank kan ha flaggat transaktionen. Detta är särskilt sannolikt om det är första gången du ger till Wikimedia. Ring din bank och begär att de avblockerar framtida transaktioner till Wikimedia så att dina framtida gåvor behandlas. Om din bank eller ditt kreditkortsföretag inte kan identifiera orsaken till ditt problem, kontakta oss på donate@wikimedia.org.[1]. För din säkerhet, ange inte kreditkortsnumret i din e-postadress.

Varför avvisades min PayPal-donation?

Om din PayPal-donation avvisades eller om din återkommande prenumerationsdonation avbröts, kontakta PayPals kundtjänst för mer information. Du kan också ringa PayPal direkt på 888-221-1161 eller 402-935-2050 om du ringer från platser utanför USA. Här är några vanliga orsaker till att donationer misslyckas:

 • PayPal kräver ibland en reservbetalningsmetod av olika skäl, såsom att nå en månatlig utgiftströskel eller utföra en överföring. Du kan lösa detta genom att lägga till en alternativ betalningsmetod till ditt konto.
 • PayPal kan ibland ge ett felmeddelande om att vi inte behandlar donationer i ett visst land. Du kan dock få detta meddelande om PayPal behöver ytterligare personlig identifieringsinformation från dig. Kontakta PayPals kundtjänstavdelning och be om mer information. Detta är särskilt vanligt i vissa delar av Asien och Stillahavsöarna.
 • Observera att vi på grund av landets bestämmelser inte längre kan behandla PayPal-donationer från Singapore.

Jag fick ett felmeddelande, men jag ser ändå en avgift på mitt kontoutdrag.

 • Om du fick ett felmeddelande om att din transaktion inte kunde accepteras, kanske din donation inte har behandlats eller accepterats av Wikimedia Foundation. Kontakta oss på donate@wikimedia.org[1] för mer information om din donation. Inkludera inte kreditkortsnummer i din e-postadress.
 • En avgift kan visas på ditt kort, som innehas av din bank, eftersom detta är en standardprocedur för alla onlinetransaktioner. Om din donation misslyckades kommer din bank att frigöra dessa medel inom cirka 3–5 arbetsdagar, beroende på deras regler och bestämmelser. Om du vill göra ett nytt donationsförsök kan du gå till vår sida Doneringssätt för att få ett komplett utbud av alternativ.

Varför accepterar inte ert donationsformulär mina uppgifter?

Se till att din webbläsare är uppdaterad, att du har aktiverat JavaScript och att du inte vitlistar vissa domäner. Kontrollera också att du har angett information i alla fält korrekt, t.ex. stavning av din e-postadress eller antal siffror i ditt kreditkortsnummer. Observera att extra mellanrum i dessa fält kan generera ett fel.

Varför fick jag ett varnings-/felcertifikat när jag försökte donera?

Om du ser ett varnings-/felcertifikat medan du försöker donera beror det sannolikt på att du har en föråldrad version av din webbläsare. Uppdatera din webbläsare till en nyare version eller använd en annan webbläsare.

Varför ser jag inte min valuta eller mitt land på donationsformuläret?

Den donationsbanner du klickade på är inställd på att geolokalisera baserat på den IP-adress som tillhandahålls av din internetleverantör. Ett litet antal givare har problem med geolokalisering via IP och behöver en banderoll som är specifik för sitt hemland – detta brukar vara ett problem om du är på resande fot. Om så är fallet, skicka ett e-postmeddelande till insamlingsteamet på donate@wikimedia.org[1]. Var noga med att ange namnet på ditt hemland och/eller din valuta så att vi kan skicka rätt donations-URL till dig.

Hur kan jag uppdatera/avbryta min återkommande donation?

För instruktioner om hur du avbryter eller uppdaterar återkommande betalningar, se: Avbryt eller ändra återkommande donationer.

Varför är det belopp som visas på mitt kontoutdrag större än beloppet för min gåva?

Varken Wikimedia Foundation eller de företag vi använder för att bearbeta kreditkortstransaktioner debiterar transaktionsavgifter på gåvor. Men i vissa fall kan banker ta ut avgifter på internationella transaktioner. Vi gör vad vi kan för att minimera detta, och vi ber om ursäkt om du har blivit påförd sådana avgifter. Eftersom det inte är vi som tar ut avgifterna kan vi inte återbetala dem till dig, men om du vill att din gåva ska återbetalas kan du mejla till donate@wikimedia.org[1].

Har du fortfarande problem?

Insamlingsteamet på Wikimedia Foundation är litet, så läs igenom de vanliga frågorna ovan. Ta dig också tid att gå igenom våra vanliga frågor, eftersom det kan hjälpa dig att lösa eventuella problem. Om du behöver hjälp med att lösa ett donationsproblem, kontakta donate@wikimedia.org[1]. Berätta vilken webbläsare och donationslänk du använder och ange en beskrivning eller, om möjligt, en skärmdump av felet. Inkludera inte kreditkortsnummer i din e-postadress.

 1. 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 På grund av mängden förfrågningar vi får använder vi Zendesk som plattform för respons från bidragsgivare. Genom att mejla till donate@wikimedia.org godkänner du att dina uppgifter kommer att behandlas av Zendesk-koncernen i enlighet med Zendesks villkor. Användare från följande länder bör läsa avsnitt A i Zendesks integritetspolicy för mer information om Zendesks landsspecifika praxis: Australien, Brasilien, Kanada, Japan, Nya Zeeland och Singapore.