Problemen bij het doneren?

From Donate
Jump to navigation Jump to search

Problemen bij het doneren?

Is dit een veilige website?

De donatiewebsite van de Wikimedia Foundation is uiterst veilig. Nadat je op een banner hebt geklikt of een donatielink hebt gevolgd, bevindt de pagina die je bezoekt zich op een beveiligde website (https); alle informatie wordt versleuteld en verwerkt volgens de hoogste normen van gegevensbescherming.

De betaalmethode van mijn voorkeur wordt nog niet aangeboden door de Wikimedia Foundation.

Helaas kunnen we de betaalmethode van je voorkeur nog niet aanbieden; bij toekomstige fondsenwervingen hopen we meer opties te hebben voor donaties in andere valuta. Zie ook de complete lijst van andere manieren om te doneren.

Waarom is mijn donatie per creditcard/pinpas geweigerd?

Als het niet gelukt is om te doneren, controleer dan je creditcard of pinpas op de volgende punten:

  • Je moet internationale betalingen kunnen verrichten met je creditcard of pinpas. Kaarten die alleen gebruikt mogen worden in het land van uitgifte worden mogelijk momenteel niet geaccepteerd. Neem contact op met je bank om internationale betalingen in te schakelen.
  • Er is een verhoogde beveiligingsfocus in de EU/het VK waar sommige banken een pin nodig hebben die wordt gekoppeld aan je creditcard (3D Secure). Als de pin afwezig is of niet overeenkomt kan dit een reden voor weigering zijn. Je kunt hierover contact opnemen met je uitgevende bank.
  • Niet alle Virtual Cards kunnen op dit moment geaccepteerd worden. Virtuele kaarten worden vaak gebruikt voor online betalingen om de vertrouwelijke gegevens van je fysieke kaart te beschermen. Je kunt er echter zeker van zijn dat ons donatieproces wordt uitgevoerd door professionele partners die aan alle eisen voldoen en dat je gegevens extreem voorzichtig behandeld worden. Als je virtuele kaart dus wordt geweigerd, kun je het het beste met een traditionele creditcard of pinpas proberen.
  • Als je je pinpas gebruikt, is de beveiligingscode (CVV) niet verplicht. Als je pinpas geen CVV heeft, kun je dat veld leeg laten.
  • Het is mogelijk dat je bank de transactie als verdacht heeft aangemerkt. Dit is in het bijzonder mogelijk als dit de eerste keer is dat je aan Wikimedia doneert. Neem contact op met je bank en vraag of ze toekomstige transacties voor Wikimedia willen accepteren, zodat toekomstige donaties verwerkt kunnen worden. Als je bank of creditcardbedrijf je niet kan helpen neem dan contact op met ons via donate@wikimedia.org.[1] Vermeld voor je eigen veiligheid geen nummers van creditcards in je e-mail.

Waarom werd mijn donatie via PayPal geweigerd?

Als je donatie met PayPal is geweigerd, of je periodieke donatie is geannuleerd, neem dan contact op met de klantenservice van PayPal voor meer informatie. Je kunt ook direct contact opnemen met PayPal via 0800 265 9239 in Nederland. Hieronder volgen enkele redenen waarom donaties mislukken:

  • PayPal vereist soms een alternatieve betaalmethode om verschillende redenen, zoals het bereiken van het maandelijkse uitgavelimiet of bij het uitvoeren van een transactie. Je kunt dit probleem oplossen door een alternatieve betaalmethode aan je rekening toe te voegen.
  • PayPal geeft soms een foutmelding die aangeeft dat we geen donaties verwerken in een bepaald land. Het is echter mogelijk dat je dat bericht ontvangt omdat PayPal aanvullende persoonlijke gegevens van je nodig heeft. Neem dan contact op met hun klantenservice en vraag daar wat je moet doen. Dit probleem is in het bijzonder bekend in delen van Azië en op Pacifische eilanden.
  • Vanwege regelgeving in de landen zelf kunnen we niet langer donaties via PayPal verwerken vanuit Singapore.

Ik heb een foutmelding gekregen, maar ik zie wel een afschrijving.

  • Als je een foutmelding hebt ontvangen die aangeeft dat je transactie niet geaccepteerd kon worden, dan is je donatie mogelijk niet verwerkt of geaccepteerd door de Wikimedia Foundation. Neem contact met ons op via donate@wikimedia.org[1] voor meer informatie over je donatie. Vermeld geen nummers van creditcards in je e-mail.
  • Het is mogelijk dat je kaart wordt belast ten gunste van je bank, omdat dit de standaardprocedure is voor online transacties. Als je donatie niet gelukt is geeft je bank de gelden weer vrij na 3 tot 5 werkdagen, afhankelijk van hun regels en voorwaarden. Als je opnieuw wilt proberen een donatie te doen, kijk dan op onze pagina met manieren om te doneren voor alle mogelijkheden.

Waarom kan ik mijn gegevens niet invoeren in het donatieformulier?

Zorg ervoor dat je browser is bijgewerkt, dat JavaScript is ingeschakeld en dat je geen domeinen op de witte lijst hebt staan. Zorg er ook voor dat alle velden correct zijn ingevuld en dat de spelling van bijvoorbeeld je e-mailadres of het aantal getallen in je creditcardnummer juist is. Extra spaties in deze velden kunnen zorgen voor foutmeldingen.

Waarom krijg ik een waarschuwing of foutmelding als ik een donatie probeer te maken?

Als je een waarschuwing of foutmelding ziet terwijl je probeert te doneren, dan is het mogelijk dat je webbrowser verouderd is. Update je browser naar een nieuwere versie of gebruik een andere browser.

Waarom zie ik mijn valuta of land niet in het donatieformulier?

De donatiebanner waarop je hebt geklikt is ingesteld om je locatie te bepalen op basis van het IP-adres dat je van je internetprovider hebt gekregen. Een klein aantal donateurs ervaart een probleem in de locatiebepaling via hun IP-adres en heeft een banner nodig die specifiek is voor hun land; dit probleem komt vaker als je op reis bent. Als dit het geval is, stuur dan een e-mail aan het fondsenwervingsteam via donate@wikimedia.org.[1] Vermeld de naam van het land waar je woont en/of welke valuta je gebruikt, zodat we je de juiste koppeling voor het maken van een donatie kunnen opsturen.

Hoe kan ik mijn periodieke donatie wijzigen of annuleren?

Voor instructies voor het annuleren of bijwerken van periodieke betalingen kun je meer informatie vinden op de pagina Periodieke donatie annuleren of wijzigen.

Waarom is het bedrag dat op mijn bankafschrift staat hoger dan het bedrag van mijn donatie?

Noch de Wikimedia Foundation, noch de bedrijven die we gebruiken om creditcards te verwerken, passen transactiekosten toe op donaties. In sommige gevallen kunnen banken echter grensoverschrijdende en buitenlandse transactiekosten berekenen. We streven ernaar om dit te minimaliseren en bieden onze excuses aan als dergelijke kosten aan je zijn doorberekend. Aangezien we deze kosten niet innen, kunnen we ze niet aan je terugbetalen, maar als je een terugbetaling van je donatie wilt om ze te compenseren, stuur dan een e-mail naar donate@wikimedia.org.[1]

Hebt u nog steeds problemen?

Het fondsenwervingsteam van de Wikimedia Foundation is klein, dus lees de bovenstaande veelgestelde vragen door. Neem ook de tijd om op onze pagina veelgestelde vragen te kijken, dit kan helpen bij het oplossen van problemen waar je tegenaan loopt. Als je hulp nodig hebt bij een probleem met een donatie, neem dan contact op met donate@wikimedia.org.[1] Laat ons weten welke browser- en donatielink je gebruikt en geef een beschrijving of indien mogelijk een screenshot van de fout. Vermeld geen creditcardnummers in je e-mail.

  1. 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 Vanwege het grote aantal vragen dat we ontvangen, gebruiken we Zendesk als responsplatform voor donateurs. Door een e-mail te sturen naar donate@wikimedia.org, begrijp je dat je informatie door de Zendesk Group zal worden verwerkt in overeenstemming met de voorwaarden van Zendesk. Gebruikers uit de volgende landen dienen deel A van het privacybeleid van Zendesk te raadplegen voor meer informatie over de landspecifieke praktijken van Zendesk: Australië, Brazilië, Canada, Japan, Nieuw-Zeeland en Singapore.