Nem működik az adományozás?

From Donate
Jump to navigation Jump to search

Nem működik az adományozás?

Ha problémáid merülnének fel az adományozással kapcsolatban, vagy kérdéseket szeretnél feltenni, nézd meg a gyakran feltett kérdéseknél! Ha még mindig kételyeid lennének, vagy szeretnéd követni a tranzakciód útját, vedd fel velünk a kapcsolatot ezen a címen: donate@wikimedia.org[1].

Biztonságos ez?

A Wikimedia Foundation adományozási weboldala rendkívül biztonságos. Miután rákattintottál egy szalagcímre vagy egy adományozási hivatkozásra, az oldal, ahová a rendszer átirányít, egy biztonságos weboldalon található (https); minden információt a legmagasabb szintű adatvédelmi normák szerint titkosítunk és kezelünk.

Az általam preferált fizetési mód nem található meg a Wikimedia Foundation-nél

Sajnálattal közöljük, hogy jelenleg nem tudjuk elérhetővé tenni az általad előnyben részesített fizetési módot; a jövőbeli adománygyűjtők esetében reméljük, hogy további lehetőségek állnak majd rendelkezésre az adományozáshoz további pénznemek formájában. Kérjük, tekintsd meg az egyéb adományozási módok teljes listáját is.

Miért utasították el a bankkártyámról/hitelkártyámról történő adományozást?

Ha meghiúsult az átutalás, vagy nem tudtad beírni az adománygyűjtő oldalon a kártyaszámodat, kérjük, ellenőrizd bankkártyádat/hitelkártyádat az alábbiak szerint:

  • Engedélyezni kell a kártya nemzetközi használatát. A bizonyos országokra korlátozott kártyák egyelőre nem használhatóak.
  • Az EU-ban és az Egyesült Királyságban egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a biztonságra, és egyes bankok megkövetelik, hogy a hitelkártyához PIN-kód is kapcsolódjon (3D Secure). Elutasítási ok lehet, ha a PIN-kód hiányzik vagy nem egyezik, és ezt érdemes a kibocsátó bankkal egyeztetni.
  • Jelenleg nem mindegyik virtuális kártyát fogadjuk el. Virtuális kártyát gyakran használják a fizikai bankkártya érzékeny adatainak megvédelmezése érdekében. Azonban felhívjuk a figyelmedet, hogy az adománygyűjtési módunk professzionális, teljesen megbízható módszerrel zajlik, és az információ különösen védett. Tehát ha a virtuális kártyád elutasításra kerül, kérjük használd a saját bankkártyád/hitelkártyád.
  • Hitelkártya használata esetében vedd figyelembe, hogy a biztonsági kód (CVV) opcionális lehetőség. Tehát ha a kártyádnak nincs ilyen kódja, akkor hagyd üresen a mezőt.
  • Előfordulhat, hogy bankod blokkolta a tranzakciót. Ez különösen abban az esetben valószínű, ha először adományozol a Wikimédia számára. Kérjük, hívd fel a bankodat, és kérelmezd, hogy a jövőben szüntesse meg a Wikimédia felé történő tranzakciók blokkolását, hogy probléma nélkül feldolgozhassuk jövőbeni adományaidat. Ha bankod vagy hitelkártya-szolgáltatód nem tudja megállapítani a probléma okát, kérjük, lépj velünk kapcsolatba a donate@wikimedia.org[1] címen. Kérjük, biztonsági okokból ne tüntesd fel az e-mailedben a hitelkártyaszámot.

Miért utasították el a PayPalon keresztül továbbított adományomat?

Ha a PayPal adományodat elutasították, vagy az ismétlődő előfizetési adományt törölték, további információkért fordulj a PayPal ügyfélszolgálatához. Ha az Egyesült Államokon kívülről telefonálsz, a PayPalt közvetlenül is felhívhatod a 888-221-1161-es vagy a 402-935-2050-es telefonszámon. Íme néhány gyakori ok, amiért az adományozás meghiúsulhat:

  • A PayPal esetenként tartalék fizetési módot igényel különböző okokból, például a havi költségek értékhatára vagy az átutalás teljesítése miatt. Ezt úgy oldhatod meg, ha tartalék fizetési módot adsz a fiókodhoz.
  • A PayPal időnként hibát jelezhet arra hivatkozva, hogy a szervezetünk nem dolgoz fel adományokat egy adott országban. Előfordulhat azonban, hogy azért kapod ezt az üzenetet, mert a PayPalnak szüksége van néhány további személyes azonosító adatra tőled. Kérjük, vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, és kérj további felvilágosítást. Ez különösen gyakori Ázsia és a Csendes-óceáni szigetek egyes részein.

(Felhívjuk a figyelmedet, hogy az országon belüli rendeletek miatt a szingapúri PayPal-adományokat a továbbiakban nem áll módunkban feldolgozni.)

Hibaüzenetet kaptam, de továbbra is látok egy díjlevonást a kivonatomon.

  • Ha olyan hibaüzenetet kaptál, amely szerint a tranzakciót nem lehetett elfogadni, akkor előfordulhat, hogy adományodat a Wikimedia Foundation nem dolgozta fel, vagy nem fogadta el. Kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot a donate@wikimedia.org[1] e-mail címen, ha további információkra van szükséged az adományozással kapcsolatban. Kérjük, ne tüntesd fel az e-mailedben a hitelkártyaszámot.
  • A bankod által vezetett kártyán megjelenhet a felszámított díj, mivel ez szokásos eljárás minden online tranzakció esetében. Ha az adományozás sikertelen volt, akkor bankod 3-5 munkanapon belül felszabadítja ezeket az összegeket, a szabályoktól és előírásoktól függően. Ha újra meg szeretnéd próbálni az adományozást, kérjük, látogass el az adományozás módjai oldalunkra az összes lehetőség megismerése érdekében.

Miért nem fogadja el az adományozási űrlap az adataimat?

Kérjük, ellenőrizd, hogy böngésződ beállításai naprakészek-e, hogy be van-e kapcsolva a JavaScript, és hogy nem engedélylistáz bizonyos tartományokat. Ellenőrizd azt is, hogy minden mezőbe helyesen írtad-e be az adatokat, például az e-mail cím helyes írásmódját vagy a hitelkártyaszám számjegyeinek pontosságát. Ne feledd, hogy az ezekben a mezőkben található extra szóközök hibát generálhatnak.

Miért kaptam figyelmeztetést/hibajelzést, miközben megpróbáltam adományozni?

Ha az adományozás során figyelmeztetést/hiba tanúsítványt látsz, azt valószínűleg a böngésző elavult verziója okozza. Frissítsd a böngésződet egy újabb verzióra, vagy használj másik böngészőt.

Miért nem látom a pénznememet vagy az országomat az adományozási űrlapon?

Az általad kattintott adományozási szalagcím geolokációra van beállítva az internetszolgáltatód által megadott IP-cím alapján. Néhány adományozónak nehézségei akadnak az IP-n keresztüli földrajzi elhelyezkedéssel, és ezért a saját országukhoz tartozó szalagcímre van szükségük – ez általában problémát jelent, ha éppen utazol. Ebben az esetben, kérjük, küldj e-mailt az adománygyűjtő csoportnak a donate@wikimedia.org[1] címre. Kérjük, add meg a saját országod nevét és/vagy pénznemét, hogy elküldhessük neked a helyes adományozási URL-t.

Hogyan frissíthetem/törölhetem az ismétlődő adományomat?

Az ismétlődő átutalások törlésével vagy frissítésével kapcsolatos utasításokat lásd: Az ismétlődő adományozás visszavonása vagy módosítása.

Miért nagyobb a bankszámlakivonatomon megjelenő összeg, mint az adományom összege?

Sem a Wikimedia Foundation, sem a hitelkártyák feldolgozására alkalmazott cégek nem számítanak fel tranzakciós díjakat az adományok után. Bizonyos esetekben azonban bankok határokon átnyúló és külföldi szolgáltatások után tranzakciós díjakat számíthatnak fel. Arra törekszünk, hogy minimalizáljuk ezt a jelenséget, és elnézést kérünk, ha ilyen díjakat alkalmaztak nálad. Mivel ezeket a díjakat nem mi szedjük be, nem tudjuk visszatéríteni neked, de ha szeretnéd, hogy az adományodat visszatérítsük, kérjük, küldj e-mailt a donate@wikimedia.org[1] címre.

Még mindig tapasztalsz problémákat?

A Wikimedia Foundation adománygyűjtő csapata kicsi, ezért kérjük, olvasd el a fenti gyakori kérdéseket. Kérjük, szánj időt a gyakran ismételt kérdések áttekintésére is, mivel ez segíthet megoldani az általad tapasztalt problémákat. Ha segítségre van szükséged egy adományozási probléma megoldásában, kérjük, írj a donate@wikimedia.org[1] címre. Kérjük, oszd meg velünk, hogy melyik böngészőt és adományozási hivatkozást használod, és adj meg egy leírást, vagy – ha lehetséges – egy képernyőképet a hibáról. Kérjük, ne tüntesd fel az e-mailedben a hitelkártyaszámot.

  1. 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 A megkeresések nagy száma miatt, a Zendesk felületet használjuk adományozói válaszadási platformként. Ha e-mailt küldesz a donate@wikimedia.org e-mail címre, azzal tudomásul veszed, hogy adataidat a Zendesk Group fogja kezelni a Zendesk használati feltételek szerint. A Zendesk országspecifikus gyakorlataival kapcsolatos további információkért, olvasd el a Zendesk adatvédelmi szabályzatának A. szakaszát: Ausztrália, Brazília, Kanada, Japán, Új-Zéland és Szingapúr.