Προβλήματα με τη δωρεά;

From Donate
Jump to navigation Jump to search

Προβλήματα με τη δωρεά;

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη δωρεά σας ή έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, παρακαλούμε δείτε τις Συχνές Ερωτήσεις μας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή χρειάζεστε βοήθεια για την παρακολούθηση της συναλλαγής, επικοινωνήστε στο donate@wikimedia.org[1].

Είναι αυτός ο ιστότοπος ασφαλής;

Ο ιστότοπος δωρεών του ιδρύματος Wikimedia Foundation είναι εξαιρετικά ασφαλής. Αφού κάνετε κλικ σε ένα πλαίσιο ή ακολουθήσετε έναν σύνδεσμο δωρεάς, η σελίδα στην οποία μεταφέρεστε βρίσκεται σε ασφαλή ιστότοπο (https). Όλες οι πληροφορίες κρυπτογραφούνται και διαχειρίζονται σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα προστασίας δεδομένων.

Η προτιμώμενη μέθοδος πληρωμής μου δεν προσφέρεται ακόμη από το ίδρυμα Wikimedia Foundation.

Δυστυχώς δεν μπορούμε προς το παρόν να προσφέρουμε τον προτιμώμενο τρόπο πληρωμής σας. Σε μελλοντικές συγκεντρώσεις χρημάτων, ελπίζουμε να έχουμε πρόσθετες επιλογές για δωρεές σε επιπλέον νομίσματα. Δείτε επίσης την πλήρη λίστα με άλλους τρόπους προσφοράς.

Γιατί απορρίφθηκε η δωρεά πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας μου;

Εάν δεν καταφέρατε να ολοκληρώσετε τη δωρεά σας, ελέγξτε τη χρεωστική/πιστωτική σας κάρτα για τα ακόλουθα:

 • Η πιστωτική/χρεωστική σας κάρτα θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για διεθνή χρήση. Οι κάρτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο στη χώρα σας (γνωστές επίσης και ως κάρτες εσωτερικού) δεν μπορούν να γίνουν δεκτές αυτήν τη στιγμή. Καλέστε την τράπεζά σας και ζητήστε ενεργοποίηση της διεθνούς πρόσβασης.
 • Υπάρχει αυξημένη εστίαση στην ασφάλεια στην ΕΕ/το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ορισμένες τράπεζες απαιτούν να συσχετιστεί ένας κωδικός PIN με την πιστωτική σας κάρτα (3D Secure). Αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος για απόρριψη της πληρωμής, αν ο κωδικός PIN λείπει ή δεν είναι ο σωστός και μπορεί να χρειαστεί να τον ελέγξετε με την εκδότρια τράπεζα σας.
 • Δεν μπορούν να γίνουν δεκτές όλες οι εικονικές κάρτες αυτήν τη στιγμή. Οι εικονικές κάρτες χρησιμοποιούνται συχνά στις ηλεκτρονικές αγορές για την προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών της φυσικής σας κάρτας. Ωστόσο, να είστε βέβαιοι ότι η επεξεργασία των δωρεών υποστηρίζεται από επαγγελματίες, πλήρως συμμορφούμενες εταιρείες επεξεργασίας δεδομένων πληρωμών και ότι οι πληροφορίες σας είναι εξαιρετικά ασφαλείς. Επομένως, εάν η εικονική σας κάρτα απορριφθεί, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μια παραδοσιακή πιστωτική/χρεωστική κάρτα.
 • Εάν χρησιμοποιείτε τη χρεωστική σας κάρτα, σημειώστε ότι ο κωδικός ασφαλείας (CVV) είναι προαιρετικός. Εάν η χρεωστική σας κάρτα δεν διαθέτει CVV, απλώς παραλείψτε αυτό το πεδίο.
 • Η τράπεζά σας μπορεί να έχει εμποδίσει τη συναλλαγή. Αυτό είναι ιδιαίτερα πιθανό εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που κάνετε δωρεά στο Wikimedia. Καλέστε την τράπεζά σας και ζητήστε να εγκρίνει μελλοντικές συναλλαγές στο Wikimedia, ώστε να διεκπεραιώνονται οι μελλοντικές δωρεές σας. Εάν η τράπεζα ή η εταιρεία της πιστωτικής σας κάρτας δεν μπορεί να εντοπίσει την αιτία του προβλήματός σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο donate@wikimedia.org[1]. Για την ασφάλειά σας, μη συμπεριλάβετε αριθμούς πιστωτικών καρτών στο email σας.

Γιατί απορρίφθηκε η δωρεά μου από το PayPal;

Εάν η δωρεά σας από το PayPal απορρίφθηκε ή η επαναλαμβανόμενη δωρεά σας ακυρώθηκε, επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών του PayPal για περισσότερες πληροφορίες. Μπορείτε επίσης να καλέσετε απευθείας το PayPal στο 888-221-1161 ή στο 402-935-2050 εάν καλείτε από χώρες εκτός των ΗΠΑ. Ακολουθούν μερικοί συχνοί λόγοι για τους οποίους οι δωρεές δεν διεκπεραιώνονται:

 • Το PayPal απαιτεί μερικές φορές μια εφεδρική μέθοδο πληρωμής για διάφορους λόγους, όπως την επίτευξη ενός μηνιαίου ορίου δαπανών ή την εκτέλεση ενός εμβάσματος. Μπορείτε να το επιλύσετε αυτό, προσθέτοντας μια εφεδρική μέθοδο πληρωμής στον λογαριασμό σας.
 • Το PayPal μπορεί περιστασιακά να παρουσιάσει σφάλμα λέγοντας ότι δεν επεξεργαζόμαστε δωρεές σε μια δεδομένη χώρα. Ωστόσο, ενδέχεται να λαμβάνετε αυτό το μήνυμα επειδή το PayPal χρειάζεται ορισμένες πρόσθετες προσωπικές πληροφορίες ταυτοποίησης από εσάς. Επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και ρωτήστε περαιτέρω. Αυτό είναι ιδιαίτερα συχνό σε ορισμένες περιοχές της Ασίας και των Νήσων του Ειρηνικού.
 • Σημειώστε ότι λόγω των κανονισμών της χώρας, δεν μπορούμε πλέον να επεξεργαστούμε δωρεές μέσω PayPal από τη Σιγκαπούρη.

Έλαβα ένα μήνυμα σφάλματος, αλλά εξακολουθώ να βλέπω μια χρέωση στο αντίγραφο κίνησης του λογαριασμού μου.

 • Εάν λάβατε ένα μήνυμα σφάλματος που δηλώνει ότι η συναλλαγή σας δεν ήταν αποδεκτή, η δωρεά σας ενδέχεται να μην έχει διεκπεραιωθεί ή να μην έχει γίνει αποδεκτή από το ίδρυμα Wikimedia Foundation. Επικοινωνήστε μαζί μας στο donate@wikimedia.org[1] για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δωρεά σας. Μη συμπεριλάβετε αριθμούς πιστωτικών καρτών στο email σας.
 • Μπορεί να εμφανιστεί μια χρέωση στην κάρτα σας, την οποία διατηρεί η τράπεζά σας, καθώς αυτή είναι η τυπική διαδικασία λειτουργίας για οποιαδήποτε ηλεκτρονική συναλλαγή. Εάν η δωρεά σας δεν ήταν επιτυχής, η τράπεζά σας θα αποδεσμεύσει αυτά τα χρήματα σε περίπου 3-5 εργάσιμες ημέρες, ανάλογα με τους κανόνες και κανονισμούς της. Αν θέλετε να προσπαθήσετε ξανά να κάνετε μια δωρεά, επισκεφθείτε τη σελίδα τρόπων προσφοράς για ένα πλήρες εύρος επιλογών.

Γιατί η φόρμα δωρεάς σας δεν δέχεται τις πληροφορίες μου;

Βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα περιήγησής σας είναι ενημερωμένο, ότι έχετε ενεργοποιήσει τη JavaScript και ότι δεν έχετε εγκρίνει ορισμένα domain στη λίστα επιτρεπόμενων. Επίσης για να βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει σωστά τις πληροφορίες σε όλα τα πεδία, όπως την ορθογραφία της διεύθυνσης email σας ή τον αριθμό των ψηφίων στον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας. Σημειώστε ότι επιπλέον κενά σε αυτά τα πεδία μπορεί να δημιουργήσουν σφάλμα.

Γιατί έλαβα μια προειδοποίηση/σφάλμα πιστοποιητικού κατά την προσπάθεια δωρεάς;

Εάν δείτε μια προειδοποίηση/σφάλμα πιστοποιητικού ενώ προσπαθείτε να κάνετε μια δωρεά, αυτό πιθανότατα οφείλεται σε μια παρωχημένη έκδοση του προγράμματος περιήγησής σας. Ενημερώστε το πρόγραμμα περιήγησής σας σε νεότερη έκδοση ή χρησιμοποιήστε διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης.

Γιατί δεν βλέπω το νόμισμα ή τη χώρα μου στη φόρμα δωρεάς;

Το πλαίσιο δωρεάς στο οποίο κάνατε κλικ έχει ρυθμιστεί για γεωγραφική θέση με βάση τη διεύθυνση IP που μεταδίδεται από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου σας. Ένας μικρός αριθμός δωρητών αντιμετωπίζει προβλήματα με τον γεωεντοπισμό μέσω IP και χρειάζονται μια συγκεκριμένη επιγραφή για τη χώρα προέλευσής τους - αυτό τείνει να αποτελεί πρόβλημα εάν ταξιδεύετε. Σε αυτήν την περίπτωση, στείλτε ένα email στην ομάδα συγκέντρωσης χρημάτων στο donate@wikimedia.org[1]. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει το όνομα της χώρας σας ή/και το νόμισμά σας, ώστε να μπορούμε να σας στείλουμε τη σωστή διεύθυνση URL για τη δωρεά.

Πώς μπορώ να αλλάξω/ακυρώσω την επαναλαμβανόμενη δωρεά μου;

Για οδηγίες σχετικά με την ακύρωση ή την αλλαγή επαναλαμβανόμενων πληρωμών, δείτε: Ακύρωση ή αλλαγή επαναλαμβανόμενης δωρεάς.

Γιατί το ποσό που εμφανίζεται στο αντίγραφο κίνησης του τραπεζικού μου λογαριασμού είναι μεγαλύτερο από το ποσό της δωρεάς μου;

Ούτε το ίδρυμα Wikimedia Foundation ούτε οι εταιρείες που χρησιμοποιούμε για την επεξεργασία πιστωτικών καρτών εφαρμόζουν τέλη συναλλαγών στις δωρεές. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι τράπεζες ενδέχεται να επιβάλλουν χρεώσεις για διασυνοριακές και ξένες συναλλαγές. Προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτό το φαινόμενο και ζητούμε συγγνώμη εάν οι εν λόγω χρεώσεις έχουν εφαρμοστεί σε εσάς. Επειδή δεν εισπράττουμε αυτά τα τέλη, δεν μπορούμε να σας τα επιστρέψουμε, αλλά εάν θέλετε επιστροφή της δωρεάς σας για να τα αντισταθμίσετε, στείλτε email στη διεύθυνση donate@wikimedia.org[1].

Εξακολουθείτε να έχετε πρόβλημα;

Η ομάδα συγκέντρωσης χρημάτων στο ίδρυμα Wikimedia Foundation είναι μικρή, οπότε φροντίστε να διαβάσετε τις κοινές ερωτήσεις παραπάνω. Αφιερώστε επίσης χρόνο για να εξετάσετε τις συχνές ερωτήσεις μας, καθώς αυτό μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την επίλυση ενός προβλήματος δωρεάς, επικοινωνήστε στο donate@wikimedia.org[1]. Ενημερώστε μας για το πρόγραμμα περιήγησης και τον σύνδεσμο δωρεάς που χρησιμοποιείτε και δώστε μια περιγραφή ή, αν είναι δυνατόν, ένα στιγμιότυπο οθόνης του σφάλματος. Μη συμπεριλάβετε αριθμούς πιστωτικών καρτών στο email σας.

 1. 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 Λόγω του όγκου των ερωτημάτων που λαμβάνουμε, χρησιμοποιούμε το Zendesk ως πλατφόρμα απαντήσεων στους δωρητές. Στέλνοντας email στο donate@wikimedia.org, κατανοείτε ότι οι πληροφορίες σας θα υποβληθούν σε επεξεργασία από τον Όμιλο Zendesk σύμφωνα με τους όρους της Zendesk. Οι χρήστες από τις ακόλουθες χώρες θα πρέπει να συμβουλεύονται την Ενότητα Α της πολιτικής ιδιωτικού απορρήτου της Zendesk για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές της Zendesk σε συγκεκριμένες χώρες: Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία και Σιγκαπούρη.